Dilluns, 23 de juny de 2025
És notícia

Arranca la segona edició de l’Andorra Taste

Avatar photo

La segona edició de l’Andorra Taste ha arrancat aquest matí agrupant xefs, premsa especialitzada i persones interessades en la gastronomia que han omplert la sala del Prat del Roure per gaudir de la primera jornada professional. En aquesta segona edició se celebraran una vintena de ponències i taules rodones que defensaran l’autenticitat, l’arrelament amb el territori i el futur de la cuina d’alta muntanya. La importància del producte de qualitat i proximitat, l’evolució de la cuina tradicionalandorrana o l’agroturisme han estat alguns dels temes que s’han tractat en les primeres ponències.

Durant l’acte inaugural que ha obert oficialment l’esdeveniment, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha recordat que “aquest és un projecte que reivindica la nostra cuina, la cuina de muntanya, i que vol ser a la vegada un espai formatiu, un hub d’innovació i també una trobada lúdica”, afegint que es tracta d’una “voluntat que s’emmarca, com no pot ser d’altra manera, en l’aposta del Govern per posar en valor el nostre patrimoni gastronòmic, els cuiners de casa i els productes agrícoles i artesans fets al país”.

En la presentació també ha participat la cònsol major d’Escaldes-Engordany -parròquia amfitriona de l’esdeveniment-, que ha destacat  que la cita “ens enriqueix amb l’experiència de xefs internacionals, la filosofia de la  cuina d’alta muntanya i la importància del producte local”. Per la seva banda, el  director de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana, amb referència ha expressat que “l’any passat vam dir que enceníem l’espurna d’una gran cosa i crec que el foc  comença a agafar força”.

Avui, el tret de sortida a les jornades professionals l’ha donat el xef José Antonio  Guillermo (Odetti Bistró), a qui l’han seguit els xefs Paco Méndez (Toc Anyós),  Clément Bouvier (Ursus*), Josetxo Souto & Ramón Aso (Callizo), Michele Lazzarini (Contrada Bricconi) i Joel Castanyé (La Boscana*). La tarda arrancarà amb una taula  rodona en què participaran el xef Nandu Jubany (Diamant i HINCHA), Fernando  Gallardo (president d’EuroFintech/Alianza Hotelera) i Àlex Orúe (director  d’Hospitality & Corporate Business a Grandvalira-Setap). La primera jornada clourà  amb els xefs Marc Gascons i Juan Jiménez (Bruna), per una banda, i Pascal Borrell  (Le Fanal) com a punt final.

La trobada professional s’allargarà fins divendres al migdia, moment en què es  donarà pas a les jornades populars, on es podran degustar prop de vint propostes de  cuiners del país, algunes d’elles aptes per a persones amb celiaquia.

 

Premi a Gastón Acurio i ponència de Joan Roca en la segona jornada

En aquesta segona edició es premiarà la trajectòria professional d’un dels cuiners  més importants de la història de la gastronomia moderna, Gastón Acurio, que demà rebrà el guardó. El peruà va ser el primer cuiner que va posicionar la gastronomia del  seu país en l’àmbit internacional, posant en relleu especialment la responsabilitat  social de la cuina i donant valor al producte i als productors de la seva zona.

La segona jornada professional serà protagonitzada per les ponències dels xefs  Edorta Lamo (Arrea!), Benito Gómez (Bardal**), Sven i Amanda Wassmer  (Memories***), Joan Roca (El Celler de Can Roca***), Paolo Casagrande (Lasarte by  Martín Berasategui***), David Gil (I-DESSERTS) i Roger Biosca i Marc Mora (L’Isard). A  la taula rodona hi participaran Jordi Planes (embotis Cal Jordi), Cristina Tor (Casa  Auvinyà), Pablo Urcelay (formatgeria Casa Rabuert) i Eli Farrero (El Ventador).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriba a Vila-seca la primera edició de la Ruta del Rescat

Notícia següent

Sant Pere de Ribes homenatja a Aitana Bonmatí

Notícies relacionades