Escaldes-Engordany tindrà nous habitatges de lloguer assequible

El Comú ha cedit uns terrenys durant 35 anys perquè el Govern construeixi un edifici d'habitatges de lloguer amb preus assequibles

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, i la cònsol major d’Escaldes Engordany, Rosa Gili, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració, mitjançant el qual el Govern es compromet a construir un edifici d’habitatges  públics destinats al lloguer a preu assequible en un terreny cedit gratuïtament pel Comú escaldenc per un termini màxim de 35 anys.

 

Espot i Gili han coincidit en el fet que  el conveni entre el Govern i el Comú són un exemple de les sinergies existents  entre institucions, que en moments com en l’actual són més necessàries que mai  per afrontar conjuntament el problema de l’habitatge.

 

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot ha posat en relleu que amb aquest  conveni es fa un nou pas endavant en les polítiques que el Govern desenvolupa  des de l’inici de la legislatura per fomentar l’accés i el manteniment de l’habitatge  de lloguer.

 

Per la seva part, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha afirmat que la  problemàtica de l’habitatge ha estat una de les principals preocupacions de l’equip  comunal que encapçala i en el que han estat treballant per donar-hi resposta des  d’un primer moment.

 

L’edifici, que s’ubicarà en una parcel·la de 791,78 metres quadrats ubicada a  l’avinguda del Pessebre número 60 d’Escaldes-Engordany, tindrà una capacitat de  36 pisos. En aquest sentit, es recorda que des de l’Executiu se seguirà el projecte  constructiu treballat ja pel Comú, fent la licitació i adjudicació d’acord amb aquest:  quatre habitatges d’una habitació, 24 habitatges de dues habitacions, cinc  habitatges de tres habitacions, i tres habitatges d’ús compartit amb capacitat per a  nou persones.

 

Tal com s’ha determinat al conveni, el Govern assumirà el cost, directament o bé  mitjançant el Fons d’Habitatge, de tots els treballs necessaris per construir-hi  l’edifici d’habitatges i, per tant, es farà càrrec, un cop finalitzat l’immoble, de la seva  gestió mitjançant l’Institut Nacional de l’Habitatge.

 

Per la seva part, el Comú es fa càrrec del cost de l’excavació de la parcel·la on  s’ubicarà l’immoble, així com de la construcció de l’aparcament de l’edifici i de la  planta baixa. Aquests espais quedaran a disposició del comú, el qual els destinarà  per usos destinats a activitats d’interès públic i social en el marc de les competències que li són pròpies. De tota manera, la corporació escaldenca  reservarà amb prioritat les places d’aparcament per als futurs llogaters dels pisos  de lloguer assequible, i podrà llogar les places sobrants a tercers sempre que en  quedin disponibles.

 

És a dir, tot l’edifici serà destinat als habitatges de lloguer a preu assequible, amb  excepció de la planta baixa i de les places d’aparcament que superin les ràtios  mínimes de places per habitatge.

 

A més, es crea una comissió de seguiment integrada per dos representants del  Govern, nomenats pels ministres competents en matèria d’habitatge i d’afers  socials, i dos representants del Comú d’Escaldes-Engordany, nomenats per la  cònsol major. Aquesta comissió de seguiment analitzarà i resoldrà les sol·licituds  de les persones que volen accedir als habitatges objecte d’aquest conveni, d’acord  amb el procediment que s’estableixi reglamentàriament.

 

L’acte de signatura també ha comptat amb la presència del ministre de Territori i  Habitatge en funcions, Víctor Filloy, i de la ministra d’Afers Socials, Joventut i  Igualtat en funcions, Judith Pallarés. En representació del Comú d’Escaldes Engordany també hi ha assistit el cònsol menor, Quim Dolsa, i la consellera de  Gent Gran, Infància i RRHH, Magda Mata.