L’Esbart Sant Romà dona et tret de sortida als ‘Vespres d’Estiu’ d’Encamp

El comú d’Encamp ha programat per aquest estiu diverses activitats culturals amb la música com a protagonista

L’Esbart Sant Romà, amb Traces de Folk, ha donat el tret de sortida als “Vespres d’Estiu 2022” el cicle cultural que el Comú d’Encamp ha preparat per les tardes i vespres d’estiu tant a Encamp com al Pas de la Casa i que conjuntament amb l’Encamp en Clau de Llum, que torna al seu horari nocturn com abans de la pandèmia, seran la principal oferta cultural i d’oci a l’aire lliure per aquest estiu a la parròquia.

L’Esbart Sant Romà va omplir ahir la plaça dels Arínsols amb “Traces de Folk” tres peces musicals arranjades i unides per Lluís Cartes especialment per l’ocasió. La nova composició interpretada per una vintena de ballarins del cos de dansa de l’Esbart, va tenir com a fil conductor el so dels instruments de percussió que varen ser presents a l’escenari quan els ballarins van combinar la dansa amb bastons, caixes, panderetes, panderos i “pitos” que tocaven ells mateixos convertint-se en músics i dansaires en la mateixa peça. La coreografia es va caracteritzar per la seva dificultat tècnica i d’execució i pel fet de tenir com a fil conductor diferents elements, “traces”, del folklore popular i d’aquí el nom de l’espectacle.

Els Vespres d’Estiu tindran lloc els dijous, en el cas del Pas de la Casa l’horari és avançat a partir de les 16 h de la tarda i a Encamp els espectacles començaran a les 19.30 h exceptuant els autocinemes que començaran a les 22h.  Tota la programació és pot consultar al web del comú d’Encamp.

Encamp en clau de Llum comença la setmana vinent amb un vídeomapatge al Pas de la Casa i a Engolasters

Encamp en clau de llum el tradicional cicle cultural que combina música i llum en espais emblemàtics de la parròquia torna en el seu format habitual, es a dir horari nocturn després de la pandèmia.

Dimecres 6 de juny s’estrena amb un vídeo mapatge al Pas de la Casa a la façana de l’Església de Sant Pere amb la “la història del Pas de la Casa” amb una projecció on la música i guió originals.

Dijous 7 de juny serà el torn de “La màgia de la natura a Engolastars” una projecció de llum a sobre dels elements naturals i de vegetació presents al voltant del llac d’Engolasters creda especialment per l’ocasió amb un coproducció amb Tom Carr, un referent en matèria audiovisual. La nit continuarà amb l’actuació de l’Esbart Sant Romà amb la peça “Encís” i el grup musical Lewis Enma & The BCN Fireballs.