Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Demòcrates governarà a 4 comuns i sumarà des de l’oposició a E-E i Andorra la Vella

Avatar photo

Les Eleccions Comunals d’aquest 17 de desembre confirmen que Demòcrates segueix  sent la formació majoritària al país, també a les corporacions. De les set parròquies,  Demòcrates governarà a quatre: Canillo, Encamp, Ordino i la Massana, en aquest  darrer cas amb consellers acompanyant a Ciutadans Compromesos. El resultat global,  per tant, és satisfactori, ja que manté els comuns que governa des del 2015. En perd  un dels que governava el 2019, Andorra la Vella, i no ha pogut recuperar Escaldes Engordany, malgrat fer un resultat honorable tenint en compte que competia contra  una cònsol sortint.  

Des de la majoria, també des de la minoria, el que és segur és que Demòcrates es  compromet a continuar treballant pel bé dels ciutadans, les parròquies i tot el país,  tal com ha fet des del 2011 a cadascuna de les administracions públiques que ha  liderat. 

La formació política també felicita les candidatures vencedores, Enclar a Andorra la  Vella, Consens a Escaldes-Engordany i Desperta Laurèdia a Sant Julià de Lòria, a qui  allarga la mà per definir un treball conjunt i constructiu al llarg de tot el mandat als  respectius comuns.  

El president de Demòcrates, Xavier Espot, s’ha trobat amb tots els candidats i militants  del partit un cop escrutat el 100% i després de proclamar-se els resultats. En el seu  parlament de balanç, ha definit el resultat com “agredolç“. Per una banda, “si algú ha  guanyat les eleccions és DA i els seus aliats“, perquè “ho hem fet a la majoria de les  parròquies”, així com “també en termes numèrics“, ja que la suma dels vots totals  dona 900 més a Demòcrates que els de la unió de la resta de formacions.  

Pel que fa a les parròquies on no s’ha obtingut la victòria, en el cas d’Andorra la Vella,  Espot ha manifestat que la candidatura encapçalada per David Astrié mereixia  guanyar“, perquè ha fet una “gestió impecable els darrers vuit anys“. També ha tingut  unes paraules per la candidatura escaldenca, que encapçala Anna Garcia. “Amb una  altra candidata al capdavant no hauríem fet el resultat que hem fet a Escaldes Engordany“. Per això, “no tinc cap dubte que ella serà la cònsol d’Escaldes-Engordany  d’aquí a quatre anys“.  

En termes globals i pel que fa al desplegament de la jornada electoral, s’ha  desenvolupat sense incidències, amb la participació de 16.644 electors, el que  representa el 54,75% del cens electoral. En comparativa als comicis comunals del  2019, ha baixat un 1,79%.  

Canillo: “Ara toca escoltar la gent i donar resposta als seus neguits”  

A Canillo, on Demòcrates + Independents era l’única formació que es presentava a la  contesa electoral, la participació ha estat del 56,06%. Els taronges han obtingut 432  vots, dels 684 vots emesos. El futur cònsol, Jordi Alcobé, ha reconegut que el repte  durant la campanya era lluitar contra l’abstenció, per això han fet un “porta a porta  molt intens“, especialment per explicar el projecte als “300 votants nous que no 

coneixíem“. Ara se li donarà continuïtat a aquesta feina, des del Comú. “Toca escoltar  la gent, posar en pràctica tot el que hem fet durant la campanya i donar resposta als  seus neguits“, ha manifestat Alcobé. El cònsol ha garantit que governaran de manera  propera, “estant a prop del ciutadà”, de manera presencial però també fent ús dels  canals virtuals.  

Encamp: “Ha quedat demostrat que tenim un projecte per Encamp i el Pas”  

A Encamp, Units per al Progrés + Demòcrates + Independents han guanyat de manera  aclaparadora, amb el 68,21% dels vots. “Atribueixo aquesta victòria a la bona feina  feta els darrers quatre anys, ha quedat demostrat que tenim un projecte per Encamp i  el Pas de la Casa“, ha manifestat l’actual i també futura cònsol pels quatre anys  vinents, Laura Mas. “Hem invertit molts diners pel benestar dels ciutadans, per  consolidar una parròquia residencial de qualitat, com a destinació turística, esportiva  i familiar”. Per als propers quatre anys, ha afegit, “no ens volem oblidar de cap ciutadà  i de cap situació“, i des de demà mateix “començarem a desplegar tots els projectes  que portem al programa electoral”.  

Ordino: “Portàvem un projecte per a la parròquia, i això és el que ha fet la diferència”  

La candidatura d’Acció Comunal d’Ordino + Demòcrates + Independents + SDP s’ha  endut la victòria aquest diumenge amb el 55,6% dels vots. Un dels motius, a parer de  la futura cònsol, Maria del Mar Coma, és perquè “nosaltres hem portat un projecte,  una proposta per a la parròquia, i això és el que ha fet la diferència“. Coma s’ha  compromès a treballar, des del primer dia, “per a tots els ciutadans“. Pel que fa a les  prioritats a partir d’ara, s’ha referit a les modificacions al Pla d’Urbanisme de la  parròquia, el futur centre sociosanitari i, per sobre de tot, “posar les persones al  centre de les nostres polítiques“, a través d’un Comú “obert, on tothom ens pugui  expressar les seves preocupacions”.  

Andorra la Vella: “Coneixem el Comú, treballarem de manera constructiva”  A Andorra la Vella, la unió de totes les forces contra DA ha anat en contra de la llista  encapçalada per David Astrié, que ha obtingut el 47,48% dels vots. Després de felicitar  els vencedors, Enclar, Astrié ha exposat que, a partir d’ara, “ens tocarà treballar de  valent, des de l’oposició, de manera constructiva“, perquè “coneixem el Comú i la  parròquia, i tenim vuit anys viscuts“. Astrié ha garantit que aquestes dues setmanes  “ens hem esforçat per explicar el nostre programa, però ara toca reposar el cap i fer  valoracions en fred”.  

Escaldes-Engordany: “Farem una oposició constructiva i per tots els ciutadans d’E-E”  

La candidatura de Demòcrates + Acció + SDP + Independents era qui tenia la papereta  més difícil, ja que es disputava el Comú amb una cònsol sortint. Però el resultat ha  estat igualat i, fins i tot en algun moment de la nit, han anat al davant en el recompte  de vots. Al final, han obtingut la confiança del 48,51% dels electors. “Ha estat una nit  intensa, felicitem Consens pels seus resultats”, ha valorat la candidata Anna Garcia. A  partir d’aquí, els propers anys “treballarem pel benefici de tots els ciutadans  d’Escaldes-Engordany, els que ens han votat i els que no, des de l’oposició i de  manera constructiva, com hem fet durant la campanya“.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Enterren diversos cadells vius en un femer a Balaguer

Notícia següent

Lleida viu el Nadal amb els mercadets tradicionals

Notícies relacionades