Encamp celebra la restauració de la campana del 1597 Jesús Maria

La cònsol major ha agraït la participació de tothom per recuperar aquesta peça amb més de 400 anys d’història

Encamp ha celebrat avui la restauració de la campana Jesús Maria del 1597 i originària de l’antiga església de Sant Jaume dels Cortals. La campana del segle XVI, actualment ubicada a l’església de Santa Eulàlia, ha estat restaurada gràcies a diverses aportacions econòmiques de la gent de la parròquia.

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan Enric Vives ha estat l’encarregat de
fer la benedicció de la campana i per aclamació popular amb una votació improvisada avui mateix s’ha decidit afegir-li el nom de Romana com a commemoració de la seva restauració i benedicció durant l’aplec de Sant Romà de Vila que ha tingut lloc avui mateix.

Robert Lizarte, responsable del museu Casa Cristo del Comú d’Encamp i reconegut campaner del país ha explicat que “gràcies a una nova tècnica de restauració s’ha pogut recuperar la campana sense haver de fondre-la sinó soldant-la, fet que ha permès també restablir el seu so original”

La cònsol major, Laura Mas, ha fet referència a la recuperació de les tradicions populars post pandèmia i ha explicat que “estem molt contents que puguem reprendre aquesta tradició amb normalitat a l’interior de l’església de sant Romà” i ha destacat que aquest any amb una efemèride com la “benedicció d’aquesta campana amb més de 400 anys d’història”.

L’aplec de Sant Romà de Vila ha aplegat un centenar llarg d’encampadans que han celebrat aquesta tradició amb un aperitiu i sardanes per acabar la diada, enguany més especial que mai.