Els metges referents demanen celeritat en les mesures contra l’Òmicron

Els facultatius remarquen que el nombre de pacients de coronavirus s’ha disparat les darreres setmanes i reclamen una reducció de la burocràcia

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Fa setmanes que els metges de capçalera van saturats a causa de l’augment de contagis de la variant Òmicron, que ha tornat a elevat el nombre d’infeccions. La majoria de casos són lleus però se’ls ha d’atendre i per això se’ls ha disparat la feina. En conseqüència el col·lectiu reclama que es prenguin mesures de forma ràpida, abans que la situació vagi a més, especialment pel que fa a reduir la càrrega burocràtica que suposa cada pacient atès.

Una altra conseqüència és la demora a l’hora d’atendre usuaris que pateixen altres malalties. Un aspecte que s’està potenciant és traspassar el que no requereixi una exploració física a la via telemàtica. Tanmateix, la xifra de nous contagis és molt elevada, tot i que la gravetat dels malalts és inferior, especialment si la persona està vacunada.

Des de Salut fa dies que es parla de prendre mesures per reforçar el rastreig i l’atenció primària. Un grup de treball amb representants del mateix ministeri, del SAAS, de l’Oficina Covid i del mateix Col·legi de Metges, d’acord a les declaracions de la secretària d’Estat, Helena Mas.

Pel que fa a l’aspecte burocràtic de cada pacient, els metges es queixen que la gestió dels papers els carrega de molta feina i volen que es prenguin mesures que els permetin rebaixar aquesta dedicació per poder-se centrar en els pacients.

Fins ara, Òmicron s’ha detectat en el 30% de les aigües residuals, però tot fa pensar que encara s’ha d’expandir més i els pròxims dies, el nombre de contagis diaris pot anar a l’alça. Per molt que siguin lleus, o justament per això, la pressió que sobre ells exerceix la pandèmia pot encara incrementar-se més, segons publica el diari digital Altaveu.