Els infants de primera ensenyança s’hauran de cribar per poder accedir al menjador escolar

També ho hauran de fer per participar en les activitats extraescolars

El Govern informa de les noves mesures de prevenció acordades per frenar la propagació de la COVID-19. La decisió es pren en consonància amb les mesures ja decidides la setmana passada davant l’augment de casos diagnosticats tant a Andorra com a l’entorn i per tal de frenar-ne l’expansió.

Així, el nou Decret de mesures temporals es focalitza en els centres educatius, on es concentren bona part dels nous casos d’infecció. D’aquesta manera, l’Executiu ha acordat que els alumnes de primera ensenyança o equivalent hauran d’estar cribrats amb tests d’antígens per poder accedir al menjador escolar o participar en les activitats de migdia i extraescolars de qualsevol tipus –esportives, educatives, etc.–.

Per aquest motiu, el cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat en declaracions a la premsa que es realitzaran dos cribratges setmanals als centres de primera ensenyança. Paral·lelament, les famílies també podran realitzar-los a qualsevol stoplab dels habilitats al país. Els infants immunitzats –és a dir que han passat la malaltia els darrers 6 mesos– estan exempts de realitzar-se el cribratge per accedir al menjador i les extraescolars.

El Govern informarà les AMPES –encarregades de gestionar els menjadors escolars– i els diferents organitzadors de les extraescolars –Comuns, clubs, federacions esportives, empreses privades– per donar-los a conèixer les noves mesures, que entraran en vigor el proper dilluns 13 de desembre.

Finalment i encara relacionat amb els centres educatius, el Govern també ha acordat que en el cas de maternal i primera ensenyança es confini l’aula sencera quan hi hagi un sol positiu. A segona ensenyança, batxillerat i formació professional es manté el límit de 3 positius per aula per confiar el grup sencer.

El Govern acorda avançar l’hora de tancament de bars, restaurants i sales de joc i d’atzar

D’altra banda, el cap de Govern també ha anunciat que l’Executiu ha acordat avançar l’horari de tancament dels establiments de restauració –inclosos cafeteries, bars i restaurants– a la 1 de la matinada. A més, el mateix Decret recull que tampoc s’hi permet l’activitat de ball. Aquestes noves accions coincideixen amb el tancament temporal de l’oci nocturn ja decretat ara fa una setmana.

De la mateixa manera, l’Executiu també ha decidit limitar l’horari d’obertura de les sales de jocs recreatius, d’explotació de màquines recreatives i d’altres activitats relacionades amb els jocs d’atzar: l’horari màxim de tancament se situa igualment a la 1 de la matinada.

Les mesures per a restauració i sales d’atzar entren en vigor avui mateix.