Els comuns iniciaran dissabte el repartiment de tests d’antígens per Nadal

A cada ciutadà major de sis anys li correspondran dues proves

Segons informa el digital Altaveu, el Govern d’Andorra repartirà dos tests d’antígens gratuïts per  cada persona major de sis anys. Els comuns s’encarregaran del repartiment dels test com a mesura de seguretat i prevenció de cara a les properes festes de Nadal. Sant Julià començarà a repartir els test aquest dissabte i fins el 31 de desembre, al Centre Cultural i de Congressos, mentre que el comú d’Ordino ho farà a partir de dilluns i fins divendres de la setmana vinent a la sala La Bruna. Per agafar els test caldrà presentar el carnet de la CASS.

Així doncs, Sant Julià començarà l’operatiu de repartiment de test aquest dissabte i s’allargarà el termini fins el 31 de desembre, al centre cultural i de congressos. Per agafar-los s’haurà de presentar el carnet de la CASS.

Salut recomana que abans de participar en trobades i àpats nadalencs, les persones es facin el test per estar segurs que no estan contagiades i si ho estan, prendre les mesures que correspongui. Així, en el cas que el test doni positiu, es podrà evitar escampar la infecció a altres persones properes. Tot i així, encara que el test doni negatiu, tothom ha de tenir en compte les indicacions sanitàries i observar mesures com ara utilitzar la mascareta tanta estona com sigui possible, ventilar els espais i mantenir una certa distància entre persones.