Els comuns iniciaran dissabte el repartiment de tests d’antígens per Nadal

A cada ciutadà major de sis anys li correspondran dues proves

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Segons informa el digital Altaveu, el Govern d’Andorra repartirà dos tests d’antígens gratuïts per  cada persona major de sis anys. Els comuns s’encarregaran del repartiment dels test com a mesura de seguretat i prevenció de cara a les properes festes de Nadal. Sant Julià començarà a repartir els test aquest dissabte i fins el 31 de desembre, al Centre Cultural i de Congressos, mentre que el comú d’Ordino ho farà a partir de dilluns i fins divendres de la setmana vinent a la sala La Bruna. Per agafar els test caldrà presentar el carnet de la CASS.

Així doncs, Sant Julià començarà l’operatiu de repartiment de test aquest dissabte i s’allargarà el termini fins el 31 de desembre, al centre cultural i de congressos. Per agafar-los s’haurà de presentar el carnet de la CASS.

Salut recomana que abans de participar en trobades i àpats nadalencs, les persones es facin el test per estar segurs que no estan contagiades i si ho estan, prendre les mesures que correspongui. Així, en el cas que el test doni positiu, es podrà evitar escampar la infecció a altres persones properes. Tot i així, encara que el test doni negatiu, tothom ha de tenir en compte les indicacions sanitàries i observar mesures com ara utilitzar la mascareta tanta estona com sigui possible, ventilar els espais i mantenir una certa distància entre persones.