Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

El romànic d’Andorra obre les portes de bat a bat durant l’estiu

Avatar photo
Església de Sant Climent de Pal. Font: visitandorra.com

Un any més l’arribada de l’estiu és sinònim d’activitats i de visites per a l’Àrea de Museus i Monuments del Govern d’Andorra. De juliol a octubre s’obren monuments que la resta de l’any romanen tancats al públic i es doten de guies que expliquen als visitants les peculiaritats de cada indret.

Aquests monuments es caracteritzen per ser uns dels millors exemples d’arquitectura romànica del país i molts conserven les pintures murals o reproduccions d’aquestes pintures, la qual cosa fa d’aquest conjunt d’esglésies uns bons exemples per comprendre l’estil i el moment històric en el qual van ser creades.

Els indrets visitables durant la temporada d’estiu són cinc: Sant Romà de les Bons, Sant Martí de la Cortinada, Sant Serni de Nagol, Sant Miquel d’Engolasters i Sant Climent de Pal, que se sumen a l’església de Santa Coloma, que es visita conjuntament amb l’Espai Columba. A més, aquests mesos també s’oferirà servei de guia al Santuari de Meritxell i a l’església de Sant Joan de Caselles.

Les esglésies romàniques que gestiona el Govern es podran visitar de l’1 de juliol fins al 31 d’agost, de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 18 h, i els diumenges de 10 a 14 h, exceptuant l’església de Santa Coloma, que s’obre a les 11 h.

L’església de Sant Joan de Caselles obrirà de l’1 de juliol al 31 d’octubre, de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i els diumenges de 10 a 13 h.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 + fifteen =

Notícia anterior

El preu de la llum i les bonificacions de l’IBI incrementen les instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques

Notícia següent

Un bomber socorre un accident de trànsit i descobreix que la morta és la seva filla

Notícies relacionades