Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

El Ministre de Turisme d’Andorra destaca la sostenibilitat en el turisme mundial

Avatar photo
Amb aquest objectiu, la Setmana s’ha dividit en diferents jornades temàtiques entre el 15 i el 19  d’abril

El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha participat avui en els actes que l’Assemblea general  de les Nacions Unides organitza amb motiu de la Setmana de la sostenibilitat, a la seva seu central de  Nova York (Estats Units d’Amèrica). L’esdeveniment té la voluntat d’esdevenir un fòrum de la  comunitat internacional per debatre estratègies i compartir bones pràctiques i experiències sobre el  desenvolupament sostenible.  

Amb aquest objectiu, la Setmana s’ha dividit en diferents jornades temàtiques entre el 15 i el 19  d’abril, que relacionen la sostenibilitat amb qüestions com el turisme, l’energia o els transports. En  concret, Torres ha pres part en els actes que han tingut lloc aquest dimarts, el dia dedicat al turisme,  on ha pogut intervenir en el debat plenari.  

En el seu discurs, el ministre ha posat en relleu la “vital importància de la conservació i la sostenibilitat  en els ecosistemes de muntanya”. Per això, més enllà de les xifres de visitants registrades a Andorra,  Jordi Torres ha apuntat que és “fonamental buscar l’equilibri que asseguri la continuïtat ambiental i el  benestar dels nostres ciutadans, transitant cap a un model basat en la sostenibilitat”. 

En aquest sentit, Torres ha explicat que el Govern ja ha posat en marxa mesures com la taxa turística  finalista o la licitació dels estudis de capacitat de càrrega del sector turístic. Dues accions, ha indicat,  que “van destinades a millorar la qualitat del nostre sector, a més de desestacionalitzar l’afluència de  visitants, diversificar l’oferta del país i maximitzar l’experiència positiva dels turistes”.  

“Paral·lelament, estem treballant en una nova llei del turisme per reforçar els criteris i mecanismes de  sostenibilitat, benestar i integració amb el medi ambient, a més de la conservació i protecció dels  nostres atractius turístics, incidint també en aspectes claus com la formació”, ha avançat. “Aquest  conjunt d’accions reflecteixen el compromís, ferm i clar, amb el nostre territori”, ha subratllat el titular  de Turisme.  

D’altra banda, el ministre s’ha referit al 12è Congrés Mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar,  que des del 1998 Andorra acull i organitza en col·laboració amb ONU Turisme i que enguany va tenir  lloc entre el 20 i el 22 de març. “Durant tres dies Andorra ha esdevingut l’epicentre del debat mundial  sobre la importància, les oportunitats, els reptes i els desafiaments del futur del turisme de neu i  muntanya”, ha destacat, emfatitzant que “els resultats i conclusions del congrés contribuiran, sense  dubte, al desenvolupament de temes vitals pel turisme com ara la sostenibilitat, l’educació o la  formació”.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Puigdemont: “Hem obert camí a la UE per ajudar els pobles a fer valer els seus drets”

Notícia següent

La preinscripció per a les escoles bressol de Calafell serà del 8 al 21 de maig

Notícies relacionades