El ministre Jover es reuneix amb la delegació del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa

Reunió del ministre de Finances,Eric Jover i del secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals,Marc Ballestà amb el CEB (Council of Europe Development Bank).Foto:SFGA/CEsteve

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, i el secretari d’Estat d’Afers  Financers Internacionals, Marc Ballestà, s’han reunit aquest dimarts a la tarda amb  una delegació tècnica del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB),  que ha visitat Andorra durant el dia d’avui per conèixer de primera mà com s’ha  invertit el préstec de 12 milions d’euros atorgat al Govern al setembre de l’any  passat.  

Aquest crèdit, a 15 anys, és el primer que l’Executiu pacta amb el CEB després  d’esdevenir-ne membre el 26 de maig del 2020. Durant la trobada –que ha tingut  lloc a l’Edifici Administratiu del Govern– Jover ha destacat la rapidesa a l’hora de  poder aconseguir aquest finançament, que s’ha destinat íntegrament a cobrir  despeses associades amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus SARS-CoV2.

Precisament, la delegació del banc ha fet diferents visites a instal·lacions sanitàries  del país, com ara l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, el Centre sociosanitari el  Cedre o l’Stoplab de la Plaça de Braus. I és que, tal com va informar el ministre  quan es va acordar el préstec, el crèdit ha servit, entre d’altres, per sufragar les  despeses de material sanitari, incrementar els llits de cures intensives o augmentar  el nombre d’efectius sanitaris.  

Eric Jover ha traslladat als representants del Banc de Desenvolupament del  Consell d’Europa la satisfacció del Govern per cooperar en matèria de salut en el  marc de la pandèmia de la COVID-19. Per la seva part, la delegació del banc de  desenvolupament també ha mostrat la seva satisfacció després de la visita per la  transparència i qualitat de la informació aportada per Andorra. A més, Finances i el  CEB han acordat analitzar noves vies de col·laboració en l’àmbit de la digitalització.  

En aquest sentit, es destaca que l’assoliment d’aquest préstec s’emmarca en  l’estratègia de diversificació de les fonts de finançament del país que ha d’aportar  resiliència financera a l’Estat.