El ministre Albares confirma el suport d’Espanya a l’Acord d’Associació amb la UE

Es tracta de la primera reunió que manté amb el seu homòleg espanyol

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, ha mantingut aquest divendres una trobada  amb el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares.  Es tracta de la primera reunió que manté amb el seu homòleg espanyol, coincidint  amb la celebració a Madrid del 30è aniversari de l’establiment de relacions  diplomàtiques. Durant la trobada, que ha tingut lloc a la seu del ministeri espanyol,  Tor ha celebrat el bon estat de relacions bilaterals i ha emfatitzat la importància de  reforçar el bon veïnatge, amb la voluntat d’institucionalitzar les trobades entre  dirigents d’ambdós estats.  

Així mateix, tots dos representants han tractat l’estat actual de la negociació amb la  Unió Europea per a l’assoliment d’un Acord d’associació. En aquesta línia, Tor ha  ressaltat de nou la importància i l’oportunitat que suposa per Andorra que  properament Espanya ostenti la presidència de torn del Consell de la Unió  Europea. En aquest sentit, el ministre Albares ha reiterat el compromís d’Espanya  perquè Andorra pugui assolir un bon acord.  

Exposició itinerant per celebrar els 30 anys del Ministeri  

En el marc de la trobada bilateral, aquest divendres també s’ha inaugurat a la Casa  de América de Madrid, l’exposició ‘Andorra en una ullada’, una mostra de fotografia  contemporània andorrana itinerant organitzada pel Govern. La iniciativa ha estat  concebuda en el marc del Programa de Diplomàcia Cultural impulsat per l’Àrea  d’Acció Cultural del Ministeri de Cultura i el Ministeri d’Afers Exteriors amb motiu del  30è aniversari de la creació del Ministeri d’Afers Exteriors i de l’ingrés del Principat  d’Andorra a la Organització de les Nacions Unides, el 1993.  

L’exposició, comissariada per la també fotògrafa andorrana Anna Bonet, recull la  selecció d’una trentena d’imatges de dotze artistes del país: Tony Lara, Facundo  Santana, Maricel Blanch, Natàlia Montaner, Èric Rossell, Carles Esteve, Laura  Gálvez-Rhein, Isidre Escorihuela, Montserrat Altimiras, David Vilanova, Ray Vüilsen  i Naiara Escabias. Cada artista aporta instantànies que busquen reflexionar sobre  una Andorra moderna i diversa que es nodreix del passat per avançar cap al futur.  

Així mateix, la iniciativa neix de la voluntat de donar suport i visibilitzar el treball  dels fotògrafs i fotògrafes professionals d’Andorra a nivell internacional. L’acte ha  estat presidit per la ministra Imma Tor i ha comptat també amb la participació del que va ser l’ambaixador espanyol al Principat del 2005 al 2010, Eugeni Bregolat. 

L’exposició es pot visitar a Casa de América fins al proper 18 de juny i és oberta al  públic de forma gratuïta. Posteriorment, s’exposarà a la resta de les principals  ciutats on el Principat disposa de representació diplomàtica: París, Lisboa,  Brussel·les, Ginebra, Nova York, Viena i Estrasburg. Així mateix, s’exposarà també  a Barcelona, concretament, a la seu dels Amics de la Unesco.