El Govern i els comuns signen l’acord institucional per pal·liar els impactes econòmics de la COVID-19

El cap de Govern, Xavier Espot, i representants dels set comuns han participat aquest divendres en l’acte de signatura de l’Acord institucional per pal·liar els impactes econòmics de la COVID-19, pel qual els comuns transferiran 7,55 milions d’euros com a contribució al fons solidari creat per l’Executiu. Aquesta aportació es destinarà a finançar, exclusivament, les Suspensions temporals dels contractes de treball (STCT) i les Reduccions de la jornada laboral (RJL).

En la seva intervenció, el cap de Govern ha recordat que la irrupció del coronavirus SARS-CoV-2 i la seva ràpida propagació “ens van obligar a prendre mesures sense precedents: amb el suport de totes les forces parlamentàries, vam aprovar diferents mesures en l’àmbit econòmic, social i laboral mobilitzant gairebé 400 milions d’euros”.

En aquest sentit, el Espot ha detallat que fins a la data més d’11.500 treballadors s’han acollit a una STCT/RJL, el que ha implicat un esforç econòmic de 56,5 milions d’euros. Així, l’aportació de les parròquies, que s’ha fet segons la seva capacitat financera i en consonància amb els seus pressupostos, “simbolitza l’exercici de corresponsabilitat institucional de tots els comuns i encarna el seu compromís amb els ciutadans i la col·laboració i lleialtat amb l’Executiu”.

Així, el comú de Canillo ha aportat 1 milió d’euros; Encamp 1 milió i mig; Ordino 800.000 euros; la Massana 1 milió d’euros; Andorra la Vella 2 milions d’euros; Sant Julià de Lòria 250.000 euros i Escaldes-Engordany, 1 milió d’euros.

L’acte de signatura de l’acord ha comptat amb la presència del cap de Govern i el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, per la part del Govern; els cònsols Francesc Camp i Marc Casal de Canillo; la cònsol major, Laura Mas, i el conseller de comú Xavier Benedicte Fernández d’Encamp; els cònsols Josep Àngel Mortés i Eva Choy d’Ordino; les cònsols Olga Molné i Eva Sansa de la Massana; els cònsols Conxita Marsol i David Astrié d’Andorra la Vella; el conseller de comú Rossend Duró de Sant Julià de Lòria; i el cònsol menor, Joaquim Dolsa, i el conseller de comú Valentí Closa d’Escaldes-Engordany.