El govern d’Andorra demana extremar les precaucions i utilitzar la mascareta

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut aquest divendres a la tarda per fer l’actualització sanitària arran de la COVID-19. Martínez Benazet ha informat que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 14.273 persones i es registren un total de 13.844 altes. El total de defuncions fins a la data és de 127.

Actualment hi ha 302 casos actius. D’aquest total hi ha 4 persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i una d’elles, persona no resident, està ingressada a l’UCI. No hi ha cap persona a la planta COVID-19 del Cedre. Quant als vaccins contra la COVID-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 81.653 dosis –47.749 primeres dosis i 33.904 segones–.

Durant la roda de premsa, Martínez Benazet ha demanat a la població que encara no hagi rebut el vaccí contra la COVID-19 que s’inscrigui a la plataforma per poder-lo rebre’l. “Com més persones estiguin immunitzades més aviat tornarem a la normalitat, cal fer una crida solitària a la protecció de tothom”, ha assenyalat. En aquesta mateixa línia, ha emfatitzat que “cal protegir-se perquè la circulació del virus és important”. Per això, el titular de Salut ha emplaçat a la ciutadania a extremar les precaucions, sobretot per aquells ciutadans que no tenen la pauta completa de la vacuna. Així, inclòs en els espais exteriors quan no es pugui mantenir la distància de seguretat o hi ha hagi aglomeracions és “molt important dur la mascareta”.

Anul·lada la restauració del concert de Don Diablo

Per tal de minimitzar la possibilitat de contagis, Martínez Benazet ha informat que el Govern ha decidit anul·lar el servei de restauració previst aquest dissabte durant el concert de Doni Diablo de l’Andorra Mountain Music. En aquesta mateixa línia, també ha informat que l’estudi de l’oci nocturn que es celebrarà aquest divendres caldrà portar la mascareta en tot moment, excepte en el moment de consumir. Així, també s’ha reduït l’aforament fins a un màxim de 400 persones. Actualment ja han passat el cribratge més d’un centenar de persones i no s’ha detectat cap positiu. El dispositiu per poder-se fer la prova d’antígens, desplegat pel Ministeri i l’oficina covid, estarà operatiu fins aquest divendres a les deu de la nit.