fbpx

El Funicamp obre avui les portes per iniciar la temporada d’hivern

Avatar photo

El Funicamp obre avui les portes per iniciar la temporada d’hivern. Un any més, la posada en marxa del giny s’acompanya, a més, del Funibus, el servei gratuït de transport, i la disposició de places d’aparcament gratuïtes per a esquiadors. Així com de l’obertura de l’oficina de Turisme del Funicamp, que estarà operativa de les 9:00 a les 17:30. 

Amb el Funibus, el comú d’Encamp ofereix un transport gratuït per a residents i turistes, siguin o no esquiadors, des de diferents punts de la parròquia fins al Funicamp, connectant directament els camps de neu de Grandvalira amb la vila i fent que Encamp esdevingui peu de pistes.

Les parades del Funibus estan marcades amb una senyalització específica i l’horari operatiu del servei és de les 8:30 fins a les 18:00. La freqüència de pas és d’aproximadament 15 minuts i el bus estarà disponible durant tots els dies de la setmana fins a final de temporada, sempre que el Funicamp estigui en funcionament.

Pel que fa al recorregut del Funibus, enguany es farà una prova pilot per reduir el temps d’espera dels usuaris. Durant la prova, de les 8:30 fins a les 13:30, el bus pujarà pel mig del poble fins a arribar al Funicamp i baixarà per la carretera del Nou Vial per tornar al punt de sortida (Prada de Moles). De les 13:30 a les 18:00, es farà el recorregut invers, pujarà per la carretera del Nou Vial fins al Funicamp i es baixarà pel centre del poble.

Es mantenen totes les parades des de Prada de Moles fins al Funicamp.

Aparcament gratuït per als esquiadors amb 215 places disponibles

Seguint amb la iniciativa endegada fa dos anys des de Reactivació Econòmica, i amb l’objectiu d’atraure esquiadors al centre d’Encamp, aquesta temporada també hi haurà 215 places d’aparcament gratuïtes en zones properes a les parades del Funibus. Concretament, als aparcaments de Prat de l’Areny, Arínsols, Prat de Baró i Terres Primeres.

La gratuïtat d’aquestes places és de les 8:00 a les 23:59, ja que aquesta proposta horària permet als esquiadors gaudir de l’oferta de restauració i comercial de la parròquia un cop finalitzada la jornada d’esquí.

La resta d’aparcaments d’Encamp seguiran amb les mateixes condicions actuals, inclosa la primera mitja hora de gratuïtat. A excepció de l’aparcament del Funicamp, que té una tarifa especial durant l’hivern de 8:00 a 20:00 de 5,85 euros.

Per fer ús de les places gratuïtes, els esquiadors han de demanar el val de descompte a les oficines de Turisme del Funicamp o d’Encamp presentant el forfet de Grandvalira abans de retirar el seu vehicle de l’aparcament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Consens valora les accions que s’han fet sobre la vall del Madriu

Notícia següent

UP + DA + Independents assegurarà noves places d’aparcament

Notícies relacionades