El Consell General nomenarà les noves inspectores de l’APDA en la sessió ordinària del 17 d’octubre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Junta de Presidents, reunida aquest dimarts a la tarda, ha acordat que el nomenament de les dues noves inspectores de l’Agència de Protecció de Dades d’Andorra tingui lloc durant la sessió ordinària prevista per al dimarts 17 d’octubre. 

Precisament, la Junta de Presidents ha acordat un canvi en dues de les dates previstes per a celebrar sessions de Consell General. D’aquesta manera, les sessions que havien de tenir lloc el 18 i 19 d’octubre, s’avancen al 17 d’octubre, sessió ordinària, i 18 d’octubre, sessió de preguntes. 

Raonador del Ciutadà 

El procediment del nomenament del Raonador del Ciutadà serà obert, participatiu i transparent a petició de l’actual Sindicatura. La Junta de Presidents ha validat el procés pel qual l’elecció del nou Raonador del Ciutadà s’obre a tota la ciutadania. 

En aquest sentit, el Consell General farà un avís públic per la recerca de candidats i candidates per al càrrec. L’avaluació de les persones que vulguin ser Raonador les farà la Comissió Legislativa de Justícia i Interior. 

Petició a l’OSCE-PA per acollir la sessió de tardor de l’any 2026 

La delegació andorrana a l’OSCE-PA ha rebut el vistiplau de la Junta de Presidents per tramitar la petició al secretariat d’aquest organisme perquè Andorra aculli la sessió de tardor de l’OSCE-PA l’any 2026. 

En el cas que finalment la proposta andorrana sigui l’escollida, suposaria l’organització d’un esdeveniment que acull més de 400 persones, entre delegacions i personal associat.

Demanda a l’APF per ser secció membre 

Un altre dels acords de la Junta de Presidents d’aquest dimarts a la tarda ha estat iniciar els tràmits per esdevenir secció membre de l’Associació Parlamentària de la Francofonia (APF). Això permetrà que tots els membres de la delegació andorrana a l’APF tinguin dret a vot, fins ara, només es disposava d’un vot global de la delegació com a secció associada. A més, el nou estatus que se sol·licitarà a la Francophonie també ofereix la possibilitat de presentar membres als candidats vacants del Bureau. 

Visita del GRECO al novembre 

En el marc del cinquè cicle d’avaluació del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa, una delegació del GRECO visitarà Andorra del 20 al 25 de novembre per tal de realitzar les tasques avaluadores. 

Durant el procés, els representants del GRECO realitzaran una reunió conjunta amb tots els Grups Parlamentaris el 23 de novembre a partir de les 8.45 h. 

Per acabar, la Junta de Presidents ha acordat reunir-se de nou el pròxim dimarts 7 de novembre a les 16 h.