Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

El Comú de Sant Julià farà realitat el 95% de les propostes ciutadanes

Avatar photo

El procés participatiu per planificar el nou parc infantil del Camp de Perot arriba a la seva fi. S’assoleix així un dels objectius que s’havia marcat el Comú d’implicar a la ciutadania en la millora dels equipaments públics prenent decisions més intel·ligents i implementant de manera més eficient les polítiques públiques.

Des del mes de desembre passat s’han desenvolupat les 4 primeres fases gràcies a les quals s’ha obtingut un model de parc planificat i dissenyat per les ciutadanes i els ciutadans.

Hi han participat 63 persones que han expressat més de 500 propostes i preferències. N’han sortit tres grans idees de consens, un element de discrepància i set propostes per aportar un caràcter diferencial al nou parc.

La metodologia de treball ha consistit en segmentar la població per poder fer entrevistes i focus group. De fet, en aquest procés participatiu hi ha intervingut set grups de discussió presencials, un grup de discussió virtual i s’ha fet una enquesta online.

A més, s’ha implicat als alumnes de primària de les dues escoles de Sant Julià de Lòria i les de la resta del país amb alumnes lauredians.

Les escoles andorrana i francesa de la parròquia també han participat en un concurs de dibuix dirigit a infants d’entre sis i dotze anys. Els 73 dibuixos que es poden veure en una exposició virtual a la web del Comú.

Les tres idees que han generat consens entre els participants al procés participatiu han estat:

– un parc on la natura sigui protagonista amb un espai verd ampli, orientat al sol, zones d’ombra, materials naturals o reciclats, aigua, sorra i gespa

– un parc net i segur amb neteja diària, manteniment regular, lavabos, papereres, accés tancat a les nits, així com espais separats per activitats i franges d’edat

– un parc per a tothom: accessible, amb un food truck, amb un espai per a nadons de psicomotricitat i descoberta sensorial, amb instal·lacions diferents per a diferents franges d’edat i amb una tirolina, llits elàstics i tobogans, un gimnàs obert per a la gent gran i un espai per a la pràctica esportiva

Les dues idees que han generat discrepància han estat l’accés dels gossos al parc infantil i la connectivitat wifi.

Pel que fa a les idees innovadores o refrescants, destaquen la instal·lació d’un hort urbà, d’una granja amb animals, d’un escenari per activitats, jocs tradicionals un parc sostenible i un parc parcialment cobert.

Tal com ha destacat el cònsol major, Josep Majoral, de totes aquestes propostes el Comú en farà realitat el 95%. També ha afegit que, a banda de tenir un parc consensuat per la ciutadania, aquesta procés ens ha ensenyat que els processos participatius són bons i funcionen. Per això, el Comú en farà més, per exemple per l’embelliment de la parròquia.

Un cop seleccionada la proposta guanyadora i presentats els resultats finals del procés, tant als participants al procés com a la ciutadania, només resten les dues darreres fases. Són la implementació i construcció del parc que començarà a finals de juny o principi de juliol i que s’allargarà un mes, i l’avaluació, validació del projectes i enquesta online als participants que es farà posteriorment.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Catalunya Central inaugura una ‘Àrea 5G’

Notícia següent

El FIC-CAT presenta les novetats de la tretzena edició

Notícies relacionades