Dansa contemporània al Santuari de Meritxell

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

En el marc de la celebració de les ‘Nits d’estiu als museus’ aquest proper dissabte 14 d’agost es proposa un espectacle de dansa contemporània al Santuari de Meritxell a les 21.15 hores. Es tracta d’un espectacle de la ballarina andorrana Mònica Bou amb coreografies originals d’Isadora Duncan, una ballarina i coreògrafa estatunidenca de finals del segle XIX, considerada com a pionera de la dansa moderna.

El seu ball s’inspirava en la natura i els seus moviments continus i en les escenes i escultures de la Grècia antiga, d’on va incorporar el costum de tirar el cap enrere, les túniques amb què ballava i els peus nus. Altres dones van seguir el seu exemple i la tècnica d’Isadora s’ha anat transmetent de generació en generació des de les seves primeres alumnes fins a l’actualitat.

Bou es va iniciar en el món de la dansa en la seva vessant oriental fa més de vint anys i en fa dotze que va descobrir la manera de ballar d’Isadora. Per formar-se en aquesta tècnica va marxar als Estats Units i ha estat arreu d’Europa, principalment a Londres, on va aprendre i transmetre els coneixements de la moderna ballarina de mans de Barbara Kane i Françoise Rageau.

El dissabte 14 d’agost, Bou transformarà l’esplanada del Santuari de Meritxell en un escenari de dansa contemporània, on oferirà una mostra de coreografies i tècniques acompanyada per tres alumnes: Marta Brucart, Clara Santamaria i Nélida Palacios.

L’espectacle serà gratuït i per assistir-hi caldrà fer reserva prèvia trucant al (+376) 836 908.