Cribatge massiu als treballadors de la construcció davant el retorn a la feina

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Ministeri de Salut informa que s’està donant continuïtat als cribratges que s’han dut a terme des de l’inici de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 en els diferents sectors del teixit econòmic andorrà. Així doncs, coincidint amb la represa de l’activitat del sector de la construcció, des del Ministeri s’ha organitzat un dispositiu especial destinat als treballadors del sector, incloent-hi, també, instal·ladors i transportistes, entre d’altres.

Tenint en compte que es tracta d’un sector amb un gran nombre d’empleats, l’objectiu del Govern és iniciar el retorn al treball amb la màxima seguretat aplicant les mesures preventives sanitàries i, així, detectar de forma ràpida i precoç els possibles casos positius.

Amb aquesta finalitat, Salut ofereix als treballadors de la construcció participar en un cribratge voluntari que es realitzarà dels dies 28 d’agost al 7 de setembre a l’Stoplab de la Plaça de Braus o a l’Stoplab mòbil ubicat a cada parròquia. El cribratge, com és habitual, consistirà en una prova de detecció d’antigen (TRA) mitjançant l’obtenció d’una mostra nasal.

Es destaca que hi podran participar tots els treballadors relacionats amb el sector de la construcció independentment que estiguin immunitzats o no immunitzats.

Les empreses d’aquest sector que estiguin interessades poden adherir-se trucant individualment al telèfon 821955 sol·licitant hora i mencionant que són del sector construcció. També ho poden fer acudint directament a l’Stoblab mòbil, localitzat un dia a la setmana a cada parròquia, sense necessitat de demanar cita prèvia, mencionant que són del sector construcció.

Finalment, les companyies també tenen l’opció de contactar amb l’Oficina Covid i sol·licitar la participació en el cribratge.

Calendari de l’Stoplab mòbil

Horari de 9:00h a 16:45h amb la distribució següent:

– Dilluns: Canillo, a la Plaça del comú.

– Dilluns:Andorra la Vella, a la Plaça dels Braus.

– Dimarts: Encamp, davant del Poliesportiu.

– Dimecres: Ordino, al Prat del Call exterior.

– Dimecres: La Massana, a les “Fontetes”.

– Dijous: Sant Julià de Lòria, a la plaça del punt d’informació.

– Dijous: Pas de la Casa, situats al costat de l’oficina de turisme.

– Divendres: Escaldes-Engordany, a l’Av. Carlemany, 54.

Actualització sanitària 27/08

El Govern informa que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 15.025 persones i es registren un total de 14.821 altes. El total de defuncions fins a la data és de 130.

Actualment hi ha 74 casos actius: 3 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 2 a l’UCI, ambdues sense ventilació mecànica.

Pel que fa als vaccins contra la COVID-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 95.916 vacunes –50.924 primeres dosis i 44.992 segones–. Podeu consultar tota la informació relacionada amb la pandèmia de SARS-CoV-2 al Principat a www.govern.ad/coronavirus.