Reunió de cònsols per a perfilar la Llei dels Agents de Circulació

La Llei recull i actualitza noves tasques i necessitats que van més enllà de les feines viàries

Els cònsols de les set parròquies, que s’han reunit aquest matí a Canillo en el marc de les trobades periòdiques que duen a terme, estan perfilant els últims detalls de la Llei dels Agents de Circulació impulsada per les corporacions locals i que ha liderat la cònsol major d’Encamp, Laura Mas com a representant dels cònsols. Els comuns tramitaran pròximament la legislació per tal que el Consell General en faci la seva validació.

La Llei recull i actualitza noves tasques i necessitats que van més enllà de les feines viàries habituals. El text integra rols que ja es desenvolupen habitualment com a agents de proximitat i que amb la pandèmia s’han intensificat.

Un altre de les qüestions abordades durant la reunió ha estat l’accés a una base de dades amb informació sobre gent gran que està tractant el ministeri d’Afers Socials i amb la qual es donarà accés a les administracions comunals per tal que es pugui fer un seguiment més acurat dels perfils de més de 70 anys amb nivells alts de dependencia. Per traslladar aquesta eina als cònsols ha comparegut la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarès qui ha exposat els resultats de l’enquesta i creació de la base de dades de la gent gran.

També ha comparegut, la ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva per presentar la candidatura UNESCO del Coprincipat alhora que ha demanat la col·laboració dels comuns per la promoció a partir d’un pla de treball conjunt que s’hauria de desenvolupar a partir del 2023. La pròxima reunió de cònsols tindrà lloc el 13 de setembre al Comú d’Encamp.