Comença la temporada de cultiu als horts per a la gent gran d’Andorra la Vella

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Tret de sortida a la temporada de cultiu als horts per a la gent gran  d’Andorra la Vella, un projecte impulsat pel Comú, Cardelús Patrimoni i la  Fundació Julià Reig. Enguany, a causa de l’àmplia demanda, s’han habilitat més espais que en edicions anteriors (42 en total). La majoria de les  parcel·les (36) es troben als horts de La Margineda, on avui precisament  s’ha fet l’acte de sorteig dels espais de cultiu. 3 horts més estan situats a la  vora de l’Escola andorrana de Santa Coloma, on les persones grans  col·laboren amb un projecte educatiu. Enguany, a més, s’han posat a  disposició 3 parcel·les més cedides pel Comú de Sant Julià.  

El cònsol major ha agraït el gest a la corporació laurediana així com la  cessió desinteressada dels terrenys de cultiu a La Margineda per part dels  propietaris durant aquest temps. David Astrié ha anunciat que el Comú  habilitarà horts en uns espais propers si finalment tira endavant la  urbanització de la zona que acull el projecte fins a l’actualitat.  

Astrié s’ha adreçat a les persones grans que optaven a un hort aquesta  temporada per explicar-los que el projecte permet que els majors de 65  anys disposin d’un espai a l’aire lliure on cultivar verdures, relacionar-se i  mantenir-se dinàmics.

Al sorteig i repartiment de claus hi han pres part també la consellera de  Social, Meritxell Pujol; el conseller de Circulació, d’Aparcaments i de  Patrimoni Natural, Gerard Menardia; la directora del projecte dels horts  de la Fundació Julià Reig, Ester Segura; i el delegat de la propietat, Toni  Capdevila.  

Aquesta temporada es tornen a habilitar serveis sanitaris a la zona perquè  els utilitzin els hortolans, que també tindran a disposició un tècnic de medi  ambient del Comú per oferir-los assessorament a l’hora d’escollir el  planter i de conrear els productes. El bus comunal, a més, tindrà parada  als horts de La Margineda per facilitar la mobilitat dels usuaris.  

Els requisits per optar a un dels espais de cultiu són ser major de 65 anys,  residir a la parròquia d’Andorra la Vella, no dur a terme cap activitat  retribuïda i fer un cultiu totalment ecològic