Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella es prepara per acollir les eleccions generals

Avatar photo

El col·legi electoral estarà obert el dia dels comicis de les 9 a les 19 hores. L’aparcament Centre Ciutat oferirà durant la jornada electoral una hora gratuïta d’estacionament.

El Comú d’Andorra la Vella ho té tot a punt per acollir aquest diumenge  les eleccions generals, que tindran lloc al Centre de Congressos. El col·legi electoral, l’únic a la parròquia, obrirà portes entre les 9 i les 19  hores.  

S’habilitaran, com és habitual, dues meses de votació a la sala La  Consòrcia, que estaran custodiades durant tot el dia per membres de la  corporació. Es posarà a disposició dels votants 10 cabines electorals (5 a cada mesa), 2 de les quals adaptades per a persones amb mobilitat  reduïda. En aquest sentit, el Comú facilitarà assistència a aquelles  persones que ho requereixin.  

Cadascuna de les dues meses electorals disposarà de 8 urnes -4 per  dipositar-hi els vots nacionals i 4 per als vots parroquials-. En total,  doncs, 16 urnes. Els vots dipositats a la Batllia seran els primers a  introduir-se a les urnes abans de l’obertura del col·legi a les 9 del matí. 

Per facilitar la mobilitat dels ciutadans que es desplacin a votar en  vehicle, el Comú oferirà una hora gratuïta d’estacionament a l’aparcament Centre Ciutat entre les 8.30 i les 19.30 hores.  

El dispositiu electoral mobilitza una setantena de treballadors del  Comú, per dur a terme tasques de logística i suport al procés de votació  i posterior escrutini, on tindran un paper actiu també els 12 consellers  del Comú. A Andorra la Vella, a més, hi haurà una seixantena  d’interventors designats per les candidatures nacionals i territorials  durant tota la jornada.  

Andorra la Vella disposa de 8.693 electors, un 7,36% més amb relació als  8.097 de les eleccions generals d’ara fa quatre anys.  

L’escrutini començarà a les 19 hores, un cop tanqui el col·legi electoral.  Les dades es podran anar seguint en temps real a www.eleccions.ad 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nova edició dels serveis gratuïts de consolidació de negocis i de coaching per a emprenedors

Notícia següent

Calafell promociona els seus atractius turístics a Andorra

Notícies relacionades