El Centre de Congressos d’Andorra la Vella es prepara per acollir les eleccions generals

El col·legi electoral estarà obert el dia dels comicis de les 9 a les 19 hores. L’aparcament Centre Ciutat oferirà durant la jornada electoral una hora gratuïta d’estacionament.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Comú d’Andorra la Vella ho té tot a punt per acollir aquest diumenge  les eleccions generals, que tindran lloc al Centre de Congressos. El col·legi electoral, l’únic a la parròquia, obrirà portes entre les 9 i les 19  hores.  

S’habilitaran, com és habitual, dues meses de votació a la sala La  Consòrcia, que estaran custodiades durant tot el dia per membres de la  corporació. Es posarà a disposició dels votants 10 cabines electorals (5 a cada mesa), 2 de les quals adaptades per a persones amb mobilitat  reduïda. En aquest sentit, el Comú facilitarà assistència a aquelles  persones que ho requereixin.  

Cadascuna de les dues meses electorals disposarà de 8 urnes -4 per  dipositar-hi els vots nacionals i 4 per als vots parroquials-. En total,  doncs, 16 urnes. Els vots dipositats a la Batllia seran els primers a  introduir-se a les urnes abans de l’obertura del col·legi a les 9 del matí. 

Per facilitar la mobilitat dels ciutadans que es desplacin a votar en  vehicle, el Comú oferirà una hora gratuïta d’estacionament a l’aparcament Centre Ciutat entre les 8.30 i les 19.30 hores.  

El dispositiu electoral mobilitza una setantena de treballadors del  Comú, per dur a terme tasques de logística i suport al procés de votació  i posterior escrutini, on tindran un paper actiu també els 12 consellers  del Comú. A Andorra la Vella, a més, hi haurà una seixantena  d’interventors designats per les candidatures nacionals i territorials  durant tota la jornada.  

Andorra la Vella disposa de 8.693 electors, un 7,36% més amb relació als  8.097 de les eleccions generals d’ara fa quatre anys.  

L’escrutini començarà a les 19 hores, un cop tanqui el col·legi electoral.  Les dades es podran anar seguint en temps real a www.eleccions.ad