Canillo reparteix prop d’un miler de racions d’escudella a la Vianda de Sant Antoni

Avatar photo

L'esdeveniment, declarat Festa d'Interès Cultural d'Andorra, ha recuperat l'emplaçament a la plaça del Telecabina

Canillo ha celebrat aquest diumenge la Vianda de Sant Antoni i els Encants, repartint prop d’un miler de racions d’escudella.

L’esdeveniment, que està declarat Festa d’Interès Cultural d’Andorra, ha recuperat l’emplaçament a la plaça del Telecabina, així com el format presencial amb un gran èxit de participació, ja que els dos anys posteriors s’havia fet recollint l’envàs amb el vehicle a la plaça Carlemany a causa de les restriccions de la pandèmia. A més, avui també s’han celebrat els Encants, una tradició molt arrelada a la parròquia. I és que a Canillo, el dia 17 de gener, diada de Sant Antoni, abans era un dia festiu, també a l’escola. Durant el matí se celebrava una missa a l’altar de Sant Antoni de Sant Serni. Els fidels portaven ciris i s’encenien en aquell mateix altar. Després de missa el mossèn sortia a la porta de l’església per beneir els animals. Durant la tarda d’aquest dia, després del rosari, davant la rectoria, es duien a terme els encants o subhasta pública dels embotits, de la carn de porc i dels queviures que s’havien recollit de les cases de tots els veïnats de la parròquia.

Els diners eren destinats a obres benèfiques patrocinades per l’Església. Durant la dècada dels anys 70 del segle XX els encants es van deixar d’organitzar per manca d’assistència. Des de la dècada dels anys 80 del segle XX es prepara aquest àpat públic. Avui, tant els encants com la vianda es porten a terme el diumenge més proper a Sant Antoni i són organitzats pel Comú de Canillo. L’escudella es fa amb verdura, fideus, gallina, cigrons, peus, mongeta blanca, mandonguilles, bringuera i botifarra negra i blanca, entre d’altres.

L’equip del Departament de Dinamització Turística i Cultural ha estat l’ànima i l’organitzador del tradicional esdeveniment, i des de ben d’hora a la matinada s’ha posat al capdavant de les olles de gran format per elaborar de forma artesanal la tradicional recepta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La ‘Campanya Busca el Caganer’ de Blanes ha fet rècord de participants

Notícia següent

La CGT convoca vaga a l’ensenyament el 25 i 26 de gener

Notícies relacionades