Andorra estrenarà en breu el pont tibetà més llarg d’Europa

El pont tibetà de Canillo tindrà 600 metres de llargada i 200 d'altitud

Andorra és a punt d’estrenar un pont tibetà, concretament a la parròquia de Canillo. L’atracció comptarà amb 600 metres de longitud i seria el més llarg d’Europa d’aquestes característiques.

El pont se situa a prop del mirador del Roc de Quer. Es tracta d’un dels punts més visitats del Principat en plena natura, amb unes impressionants vistes on s’alça l’escultura d’un pensador assegut sobre una biga.

L’accés a la passarel·la es troba a prop del mirador, on discorre el circuit cap a la vall de Montaup fins al coll de la Cauba, apunta Andorraeroport.com. Enllaçarà amb dues passarel·les tibetanes, una de 35 metres, a 12 metres d’alçada, i l’altra sobre la vall del riu, de gairebé 600 metres de llargada i 200 metres de desnivell. El cost total d’aquesta instal·lació és de 2,6 milions d’euros.

Les obres del pont tibetà estan molt avançades i aquest podria donar el tret de sortida a mitjan juny. En un punt concret de la instal·lació es preveu unes escales i una plataforma, explica Altaveu.com. A més de mirador, en un punt del pont s’instal·laria una zona on fer puenting segons explica el rotatiu.