Canillo posa en marxa un estudi d’investigació per millorar la qualitat de vida de la gent gran

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Persona gran. Imatge pròpia

El Comú de Canillo ha posat en marxa un projecte liderat pel SAAS per millorar i mantenir la qualitat de vida de la gent gran de la parròquia. Es tracta d’un estudi d’investigació que analitzarà l’ús i l’experiència dels usuaris amb la plataforma Vermutapp, una eina digital que actuarà de nexe d’unió amb persones a partir de 60 anys que vulguin compartir moments de lleure. El programa es desenvoluparà durant aquest estiu, entre el 7 de juliol i el 15 de setembre i compta amb els equips del departament de Gent Gran i Benestar Social del Comú, l’equip del Servei d’envelliment i Salut del SAAS i els impulsors de la iniciativa VermutApp.

Una de les mancances que es van detectar durant el confinament va ser la falta de socialització. En aquest sentit, el SAAS i la corporació comunal van treballar conjuntament per trobar solucions a aquesta problemàtica. Entre les possibilitats per retornar a la normalitat dins de les restriccions establertes, va sorgir el projecte Vermutapp. Es tracta d’una plataforma virtual que neix a Barcelona i que incorpora activitats d’oci, capacitació i, en definitiva, experiències per compartir en petit comitè.

Les activitats que es proposaran a Canillo es diferenciaran en quatre segments: art i cultura, gastronomia, tecnologia i oci. Alguns dels exemples serien tallers de pintura, rutes culturals, tallers de cuina tradicional, tast d’embotits, de vins o de mel, tallers de fotografia o de xarxes socials, entre moltes altres.

El projecte d’investigació durant la prova pilot tindrà lloc a l’edifici Perecaus i en altres espais de la parròquia, serà voluntari i gratuït i es realitzarà amb una mostra inicial de 20 persones.

Un cop finalitzada la prova pilot, s’analitzaran diferents dades sobre el funcionament de la plataforma i la idoneïtat de les activitats dutes a terme. L’objectiu final de l’estudi serà avaluar l’impacte del pla d’activitats en la millora o manteniment de la qualitat de vida de la persona així com de la capacitat funcional i psicològica d’aquesta.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte APTITUDE que lidera el SAAS, i té com a finalitat contribuir a la millora i el manteniment de la capacitat intrínseca en la població de més edat.