Els bombers d’Andorra fan balanç de la temporada d’estiu

Quatre dels 6 incendis es van originar per l'impacte d'un llampec

Els bombers d’Andorra van intervenir en 6 incendis de vegetació durant els mesos d’estiu i 5 d’ells es van declarar al juny i juliol, coincidint amb les dues onades de calor registrades. En un comunicat de balanç de la campanya d’estiu, el Govern concreta que va durar 84 dies, del 18 de juny fins al 9 de setembre.

Quatre dels 6 incendis es van originar per l’impacte d’un llampec: el de la cresta d’Aixàs, el del Bony de la Pica, el de Soldeu i el d’Encodina.

Un altre va començar per elements pirotècnics i va afectar uns 600 metres quadrats de vegetació arbustiva en Soldeu; l’altre ho van causar unes obres de manteniment en una carretera, en la zona dels Plans, i va cremar uns 700 metres quadrats.

Avisos meteorològics

Quant als avisos meteorològics en el mateix període, el Servei Meteorològic Nacional va activar 12 per temperatures altes (9 avisos taronja i 3 grocs) que van comportar activar prealertes per part de Protecció Civil i aplicar restriccions en l’ús d’uns certs equipaments per part de les administracions.

Va haver-hi 13 dies amb perill molt alt d’incendi en la zona sud del país i 9 en el centre, però no va haver-hi cap jornada amb perill extrem.

El Govern ha destacat la coordinació entre tots els implicats, així com la responsabilitat i bones conductes de la població que han permès tancar una temporada d’estiu amb un balanç molt positiu.