Augmenten un 50% les preinscripcions a la universitat d’Andorra

A dos mesos de tancar la convocatòria des del rectorat esperen que la xifra vagi en augment

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge d'arxiu d'uns estudiants

Els alumnes que han fet la preinscripció a la Universitat d’Andorra per al curs 2021-2022 són molt superiors a altres anys. S’han disparat el nombre de prematrícules, amb més de 750 noves sol·licituds, augmentant sobretot de principis de juny fins ara.

El curs passat, quan es va tancar la prematrícula al setembre, hi havia un total de 500 inscrits. Un fet que el rector, Miquel Nicolau, atribueix als dubtes dels estudiants en el moment d’escollir universitat i no saber si podran marxar a altres països o realitzar classes presencials, si la situació sanitària empitjora.

Tot i les dades, des de la universitat es mostren prudents, ja que segons les dinàmiques de cada any el percentatge d’alumnes que finalment es matriculen està al voltant del 35%.

Però les previsions segueixen sent bones i ho associen a novetats i millores per al nou curs, com per exemple en referència als màsters.

Des de la universitat esperen poder seguir impulsant els treballs de recerca i investigació. Una de les principals apostes del centre seria complementar els bachelors amb màsters de continuació per mantenir i atraure talent.

Així, ofereixen l’opció als estudiants de quedar-se a Andorra per ampliar la seva formació i no haver de marxar a altres països.