Arrenca l’Andorra Crea, el nou festival per impulsar la creació cultural andorrana

Aquesta iniciativa, impulsada pel Govern i els comuns, vol fomentar la creació contemporània nacional  i apropar-la a la ciutadania

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El festival Andorra Crea ha donat el tret de sortida aquest divendres al matí a un cap  de setmana amb espectacles programats a les set parròquies. Aquesta iniciativa,  impulsada pel Govern i els comuns, vol fomentar la creació contemporània nacional  i apropar-la a la ciutadania, esdevenint l’única programació cultural d’aquests dies. 

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha assegurat, durant la  presentació, que “amb aquest festival es consolida el suport institucional als creadors  i creadores culturals del país”. Bonell també ha recordat que el foment de la creació  i l’obertura d’un aparador per a la cultura del país són els objectius d’aquest nou  festival de creació i difusió de les arts fetes a Andorra. 

A l’acte inaugural, a banda de la titular de Cultura, Joventut i Esports, també hi ha  participat els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, i el  cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa. 

El certament és subvencionat per part del Govern amb una aportació de 80.000 euros  i per part dels comuns, d’una banda, amb una aportació econòmica de 6.000 euros  cadascun i, d’altra banda, amb la contribució tècnica i logística dels equipaments  comunals. 

Es preveu l’assistència de vuit programadors nacionals i estrangers perquè un dels  objectius d’Andorra Crea és estimular la contractació de propostes artístiques  andorranes a l’estranger, impulsant així la internacionalització, la professionalització  i el desenvolupament de les indústries culturals del Principat.  

La programació del festival es pot consultar a la pàgina web www.andorracrea.com,  on també es poden adquirir les entrades i abonaments per als espectacles que se  celebraran a les diverses sales del país.