AR+I estrena la millor eina per seguir la nit electoral

eg2023.ari.ad oferirà la possibilitat de seguir l’escrutini a temps real i de manera molt gràfica

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Andorra Recerca Innovació ha creat i programat la pàgina web eg2023.ari.ad per fer un seguiment en  temps real i de manera molt gràfica l’escrutini durant la nit electoral. Fins aquests comicis,  www.eleccions.ad ha estat l’única plataforma des d’on es podien consultar els resultats bruts dels vots  obtinguts per cada candidatura, sense oferir cap altra opció. Des d’aquest diumenge, tan bon punt  tanquin els col·legis electorals (19h), eg2023.ari.ad difondrà dades i anàlisis no s’han ofert mai  al país. 

La web difondrà la projecció dels escons obtinguts per cada coalició i per cada partit, així com el nom  i la foto dels consellers que en aquell moment obtindrien representació parlamentària. Permetrà fer  un seguiment detallat de l’escrutini, fent èmfasi en hipotètics ‘punts calents’ de l’elecció en cada  moment, com per exemple, el cas que hi hagués una distància mínima entre partits en una parròquia. 

 

Una altra de les possibilitats que oferirà la web serà comparar els suports rebuts pels partits amb més  possibilitats de formar govern, així com permetre l’usuari mesurar la força que sumin coalicions  diferents. 

Finalment, també es permetrà comparar els resultats de la nit electoral amb els dels darrers comicis;  analitzar l’abstenció dels vots blancs i els vots nuls i un darrer apartat que farà un seguiment en temps  reals de les possibilitats dels partits nous d’obtenir representació al Consell General. 

Aquesta eina de seguiment dels resultats de la nit electoral, que ha estat dissenyada i configurada per  Andorra Recerca Innovació, ha partit d’un model teòric testejat amb més de 60.000 simulacions i es  complementa amb bases de dades i altres eines d’anàlisi que estaran disponibles des d’aquest mateix  dissabte a www.ari.ad/projectes/eg2023