Andorra la Vella posa en marxa el primer Consell de la Gent Gran

A partir d’ara es recolliran els neguits i les opinions de la gent gran i es fixaran reunions de treball

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Andorra la Vella ha estrenat aquest matí un projecte de participació ciutadana nou al país i centrat en la gent gran per escoltar i atendre els neguits de les persones majors de 65 anys. Es tracta del primer Consell de la Gent gran, que tindrà un funcionament similar al Consell dels Infants i que servirà per donar veu a les persones grans i millorar el seu benestar i qualitat de vida.

 

Aquest matí s’han nomenat, per un període de dos anys, els representants  d’aquest nou òrgan permanent de consulta i assessorament, que està  compost per dos representants d’entitats parroquials de gent gran, dos representants d’usuaris dels serveis per al col·lectiu que ofereix el Comú, un representant de residències d’atenció a la gent gran i dues persones  majors de 65 anys no vinculades al món associatiu d’Andorra la Vella i de  Santa Coloma.

 

A partir d’ara recolliran els neguits i les opinions de la gent gran i fixaran reunions de treball per avaluar quines propostes faran arribar més endavant al Comú per ser debatudes al Consell. Els acords aprovats pel Plenari es tindran en compte en la presa de decisions del Comú d’Andorra  la Vella i s’incorporaran a les seves polítiques sempre que sigui possible.

 

Des del Comú s’han proposat un seguit de qüestions per començar a treballar i perquè els representants del Consell de la Gent gran els facin arribar al col·lectiu com són l’habitatge, els serveis assistencials, les ajudes econòmiques suplementàries a les quals ja es donen des de les diferents institucions, serveis per oferir atenció i garantir que les persones grans  puguin viure el màxim temps a casa seva, i activitats per ampliar el programa de Gent gran activa que té en marxa el Comú.