Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Andorra Telecom celebra l’èxit en la final de la First Lego League Espanya

Avatar photo

El guanyador absolut de la First Lego League d’Andorra Telecom, deixa el llistó ben alt a la final espanyola celebrada el passat mes de març

L’equip STEAM de l’escola Sant Ermengol, guanyador absolut de la competició de robòtica First Lego League d’Andorra Telecom el passat mes de febrer, ha estat rebut aquest matí pel director general d’Andorra Telecom i per la Inés Martí, responsable de RSE i Esdeveniments de la companyia. L’objectiu de la trobada ha estat el de poder celebrar plegats la grandíssima competició desenvolupada per l’equip així com reconèixer, per part de l’operadora, el premi rebut a l’excel·lència en Enginyeria.

 

La final espanyola va reunir a 47 equips d’arreu de la geografia espanyola i al voltant de 1.700 persones, entre participants i acompanyants, a l’escola industrial de la Universitat Politècnica de Cartagena. L’equip STEAM, format per alumnes de 4t d’ESO, va obtenir també una més que meritòria cinquena posició en la categoria de “Joc del robot”. Avui el director general d’Andorra Telecom els ha rebut a les oficines de Santa Coloma per donar-los l’enhorabona per la magnífica competició.

 

El Xavier Companys i la Maria Gilabert són els dos entrenadors de l’equip de robòtica. “Participar en la competició de Cartagena ha estat una gran experiència per als nostres alumnes. L’ambient va ser molt festiu i tots els equips vam poder compartir allò que han après amb la resta de participants. El fet de competir passa a un segon terme i el més important és l’experiència i les vivències que tots els nois i noies s’emporten després de viure un esdeveniment com aquest”. Afegeixen també  que “ser mereixedors d’un premi a la Gran Final és un reconeixement a la gran feina que l’equip ha estat fent durant tots aquests mesos i un punt de motivació molt important per a seguir aprenent.”

 

Tal com indica Inés Martí, responsable de RSE d’Andorra Telecom, “aquestes competicions de robòtica permeten treballar en projectes interdisciplinaris posant l’accent en les virtuts de la competició, d’abast internacional, que no tan sols desperta l’interès dels infants per les disciplines tecnològiques sinó també per la robòtica en particular, tot aprenent a través d’experiències lúdiques.” “Competint per equips els joves fomenten vocacions científiques i tecnològiques a través del desenvolupament de disciplines STEAM (acrònim de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, segons les seves sigles en anglès).”, conclou Martí.

 

Andorra Telecom dona suport a la promoció de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents del país a través de les competicions de la First Lego League, que aplega equips de diferents escoles, i la World Robotic Olympiad, que reuneix clubs de robòtica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × 2 =

Notícia anterior

Alliberen 20 treballadors semiesclavitzats en restaurants de Barcelona

Notícia següent
museu-emporda-2

El Museu de l’Empordà de Figueres narra les obres de la seva col·lecció

Notícies relacionades