Andorra Telecom adjudica els números dels SMS Socials a ONG’s del país

Vuit associacions, AMMA, Aigua de coco, Cooperand, Creu Roja, Gossos, Associació per el desenvolupament local, Trana i la Fundació Privada Tutelar d’Andorra disposaran d’un número de tres dígits per finançar els seus projectes

La convocatòria de l’SMS Social d’Andorra Telecom s’ha tancat amb l’adjudicació de números curts de telèfon a vuit entitats solidàries del país. La totalitat dels diners recaptats amb els missatges de text enviats a aquests números que s’han cedit a les ONG’s, es destinaran íntegrament i sense cap despesa associada als seus projectes de caràcter social.

La renovació de l’SMS Social s’ha fet esperar un any degut a la situació d’urgència sanitària provocada per la COVID-19 i prioritzant les donacions que es van fer al número que es va cedir a Govern, el 828, per finançar la despesa sanitària vinculada a la pandèmia. 

Finalment, aquest any s’ha considerat oportú obrir la convocatòria per oferir la possibilitat a entitats socials del país per tal que disposin d’un número curt amb el que a través de SMS enviats a aquest número, recaptin fons per finançar els seus projectes. En total han estat vuit associacions les que s’han interessat per aquest canal de finançament i les vuit han estat adjudicatàries d’un número del rang que Andorra Telecom posa a disposició de les entitats d’àmbit social del país, durant un any.

Inés Martí, de l’àrea de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de la companyia s’ha mostrat agraïda i satisfeta per l’interès que aquesta iniciativa desperta entre les entitats socials. “Més enllà de que representa una aportació de diners, contribueix a donar visibilitat a projectes molt necessaris que tiren endavant les entitats amb recursos molt limitats”, ha explicat. A més Martí ha ressaltat que “la situació està  sent difícil i complicada per a tothom i tots els projectes presentats tenen un impacte directe al nostre país, ja sigui a través de programes específics per millorar la qualitat de vida de persones en situació de vulnerabilitat; o bé a través de la conscienciació de situacions que s’estan produint al nostre voltant i en les que s’està treballant amb organitzacions d’origen; i tambè través de la captació i formació de voluntaris, un dels actius més important en qualsevol societat”.

En la roda de premsa s’han presentat els projectes i números de SMS vinculats, que són els següents:

TRANA. Número 601. Paraula a enviar “trana”

Nom del projecte: “Acompanyament emocional en el diagnòstic d’esclerosi múltiple i altres afeccions neuromotrius”.

Projecte dirigit a totes les persones diagnosticades d’esclerosi múltiple  o altres afeccions en el seu estadi de diagnosi inicial o un brot de la malaltia. Es tracta de cobrir una mancança estructural del país del suport psicològic a malalties incurables i degeneratives. El projecte preveu en inici poder donar suport a 10 persones . 

L’esclerosi múltiple pot provocar un gran impacte emocional tant a la persona afectada com al seu entorn. El moment del diagnòstic i els primers mesos de convivència amb la malaltia poden arribar a ser una de les etapes més colpidores  en la vida d’un afectat i pot provocar por, angoixa, culpa o desconcert entre d’altres. El projecte que presenta TRANA  és l’acompanyament emocional individualitzat per aportar psicoeducació emocional sobre el diagnòstic i les reaccions emocionals habituals; oferir estratègies per afrontar l’estrès generat per la situació i detectar simptomatologia emocional que requereix d’una intervenció o tractament específic.

Cooperand. Número  602. Paraula a enviar “cooperand”

Nom del projecte: “Un llibre, un futur”

Aquest és un projecte de transmissió de valors als joves del país. Des de fa anys Cooperand desenvolupa activitats diverses, xerrades, audiovisuals, mercats d’artesania, que compten amb la presència de joves voluntaris amb l’objectiu de conscienciar als alumnes d’escoles del país, amb les seves experiències vitals en primera persona sobre el món que hi ha més enllà de les nostres fronteres.

L’associació ha desenvolupat un projecte bidireccional que comunica l’experiència dels alumnes en origen amb els que estan en destinació. Cooperand també realitza formacions en origen, i activitats que després es traslladen a les aules en destinació, de la mà de voluntaris del país que els acompanyen. 

L’objectiu de projecte és transmetre el valor de la solidaritat, la cooperació i l’empatia entre la joventut.

Fundació Privada Tutelar d’Andorra. Número 603. Paraula a enviar “fpta”

Nom del projecte: “Acompanya’m”

Aquest programa té com a finalitat garantir l’accés als serveis pel benestar psicosocial de les persones acompanyades per la Fundació amb la finalitat de proporcionar una atenció global i integral als afectats per tal de millorar els aspectes de salut, socials i familiars dels usuaris.

L’objectiu és garantir una millor qualitat de vida dins de les atencions sociosanitàries que ja reben dels diferents serveis públics.

Els beneficiaris d’aquest programa són totes les persones acompanyades per la Fundació. Entre les activitats previstes hi ha un taller de risoteràpia, un taller de sexualitat, taller de memòria i altres activitats com sortides al cinema o visita als museus.

Creu Roja Andorrana. Número  604. Paraula a enviar “creuroja”

Nom del projecte: “Botiga solidària”

La Botiga Solidària és un servei adreçat a donar continuïtat als diferents recursos que la Creu Roja ha executat en els darrers mesos, fruit de la situació viscuda com a conseqüència del confinament i la propagació de l’epidèmia causada per la Covid-19. Aquest servei va dirigit a totes les persones que  es troben en risc o en situació d’exclusió social.

La prolongació dels ERTOS i la disminució de l’activitat econòmica són fets que evidencien la importància de mantenir un recurs que permet alleugerir l’economia familiar i facilitar a les unitats familiars més desfavorides poder preservar una vida digna.

Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra. Número 605. Paraula a enviar “amma”

Nom del projecte: “Il·luminació edifici emblemàtic en el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries”

El 29 de febrer a les 19h es va celebrar l’acte commemoratiu del Dia mundial de les malalties minoritàries, il·luminant la Casa de la Vall, acompanyat d’una actuació musical.

Amb aquesta iniciativa d’AMMA, Andorra se suma a una iniciativa mundial i se’l registra com a país que dona suport i visibilitat a les malalties minoritàries i se l’inclou dins de la llista de participants. Aquesta acció busca, a més,  sensibilitzar i conscienciar a les institucions públiques i la societat d’aquestes malalties.

L’objectiu que s’ha pretès amb aquesta acció ha estat donar la màxima visibilitat, conscienciació i interès sobre les malalties minoritàries.

Gossos. Número 607.  Paraula ha enviar “gossos”

Nom del projecte: “Ajudes veterinàries i banc d’aliments per les mascotes  de famílies sense recursos econòmics.

Amb les ajudes rebudes a través de l’SMS Social, s’ajudarà a les famílies amb pocs recursos econòmics a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i serveis veterinaris dels seus gossos.

Malauradament hi ha famílies al país, i més en la situació sanitària que estem vivint, amb una situació precària. De de Gossos es donarà aquesta cobertura per pagar les despeses derivades de les necessitats bàsiques d’alimentació i de serveis sanitaris.

Aigua de coco. Número 608. Paraula a enviar “coco”

Nom del projecte: “Lluita contra la mortalitat infantil a través de la reducció de la malnutrició infantil al sud de Madagascar”.

L’associació andorrana Aigua de Coco, forma part de la xarxa Agua de Coco present també a Espanya, França, Suïssa, Suècia, Cambodja i Madagascar.

El projecte que han presentat és anual gestionat per Aigua de Coco Andorra i la seva contrapart local Bel Avenir i està dins de l’estratègia de Cooperació bilateral.

Madagascar pateix una situació de malnutrició crònica, degut a la seva pobresa i al desenvolupament ínfim. Un 41% pateix una situació de desnutrició crònica i un 16% pateix desnutrició aguda entre els menors.

Els objectius del projecte són posar en marxa tractaments i seguiments nutricionals; crear un cens nutricional per a l’avaluació comparativa de l’estat de salut dels menors i sensibilitzar i conscienciar a la població sobre les malalties causants de la malnutrició més freqüents i de les mesures de prevenció.

L’associació desenvolupa, a més a més, una tasca divulgativa i de conscienciació al nostre país molt remarcable. Es desenvolupen dues activitats que pretenen donar a conèixer a la societat les necessitats i situacions de la població. També es fa un esforç de divulgació a través de les xarxes socials de l’associació a twitter, facebook, Youtube  i Instagram que tenen un important nombre de seguidors.

Associació de Cooperació pel Desenvolupament Local. Número 609. Paraula a enviar “cdl”

Nom del projecte: “Roses sostenibles i solidaries”

L’associació ha desenvolupat el projecte amb l’objectiu de recaptar fons pels projectes que estan desenvolupant a Burkina Faso i Andorra. L’associació desenvolupa projectes educatius col·laborant sempre amb les autoritats locals i lluita perquè  cada persona a cada lloc pugui viure amb els seus propis recursos i  desenvolupant les seves habilitats. 

CDL està desenvolupant projectes aquí a Andorra de conscienciació i ajuda als més desfavorits. Un exemple d’aquestes iniciatives és el projecte Roses sostenibles i solidàries.  La venda de roses de paper a la Fira de Sant Jordi produïdes per l’associació i que té com a objectiu afavorir el consum del producte local i el comerç  just. Les roses  sostenibles i solidaries  simbolitzen l’amor, però també la justícia i la sostenibilitat, valors  que falten en la producció i distribució de les roses a nivell global . 

Amb la recaptació de l’SMS Social l’associació vol seguir desenvolupant projectes al nostre país, de conscienciació, sostenibilitat i justícia social.