Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Andorra obre la convocatòria de subvencions culturals per a l’any 2023

Avatar photo

Els interessats tenen fins al 10 de març del 2023 a les 14.30 hores per presentar la  seva proposta al Servei de Tràmits del Govern

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el cap d’àrea d’Acció Cultural, Joan Marc Joval, han presentat les noves bases de la convocatòria per a l’atorgament de  les subvencions culturals de l’any 2023, així com els diversos terminis i  tràmits que cal fer per poder optar-hi. “L’objectiu és ajudar les associacions, les  entitats i les empreses culturals perquè puguin portar a terme projectes o activitats  en el seu àmbit d’actuació”, ha emfatitzat Riva. Per aquest motiu, la ministra ha  recordat que en els últims anys s’ha incrementat la partida destinada a les  subvencions culturals i enguany es consolida el pressupost total amb 200.000  euros.  

En aquesta mateixa línia, Riva ha explicat que les noves bases recullen diversos  canvis i millores identificades pels diversos sectors amb la voluntat d’encarar  aquestes ajudes per a projectes cada vegada més professionalitzats, sense abandonar les propostes més amateurs.  

Després de l’afectació de la COVID-19, enguany, per primer cop des del 2019, es  reprenen en la mateixa convocatòria totes les disciplines (incloent-hi promoció  exterior) i se n’estableix una de nova: subvencions per a la traducció a altres  llengües d’obres andorranes de literatura i pensament. L’objectiu d’aquesta  modalitat és fomentar la publicació de traduccions en llengües estrangeres d’obres  literàries originals andorranes, i s’hi podran presentar treballs dels grans gèneres  literaris: narrativa, poesia, teatre, novel·la gràfica i pensament. La dotació  pressupostària prevista per a aquesta modalitat passa a formar part de la partida  global destinada a subvencions culturals.  

Així, sumant aquesta nova modalitat, la convocatòria de les subvencions  s’expandeix enguany fins a les 9: arts escèniques; arts plàstiques i visuals; cultura  popular i tradicional; projectes editorials; activitats literàries i ajut a la creació  literària; projectes de difusió cultural dels mitjans de comunicació privats, promoció  exterior de les arts visuals i les arts escèniques, i traducció. Joval ha apuntat que  “les bases han estat revisades en profunditat per corregir alguns petits defectes de  forma, unificar criteris aplicables a totes les modalitats, i ajustar-les als objectius de  suport a la professionalització i de desenvolupament de les indústries culturals, que  són mandats del Pla estratègic de la cultura 2030”.

Amb la voluntat de poder explicar les novetats, aquest mateix dilluns la ministra i el  cap d’àrea han ofert també una sessió informativa especialitzada adreçada a tots  els interessats del sector cultural, artístic i creatiu.  

Les bases, que es faran públiques el pròxim dimecres al BOPA, són un instrument  per garantir el principi d’objectivitat, concurrència i publicitat del procés per a la  concessió de subvencions i, també, fixen els mecanismes que permeten l’Àrea  conèixer la gestió correcta i l’optimització dels fons públics.  

Com es pot sol·licitar l’ajut?  

Els interessats tenen fins al 10 de març del 2023 a les 14.30 hores per presentar la  seva proposta al Servei de Tràmits del Govern, ubicat al c/ Prat de la Creu 62-64,  AD500 Andorra la Vella. Els plecs de bases es poden descarregar gratuïtament des  de les www.tramits.ad i www.e-tramits.ad o es poden recollir al Servei de Tràmits  del Govern. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × 1 =

Notícia anterior

Marina Mitjans, Subcampiona de Catalunya Doble de Golf 2023

Notícia següent

Comença el nou programa d’arts escèniques de TeatresDespí

Notícies relacionades