Andorra recull el testimoni del Jocs dels Petits Estats d’Europa amb la mirada posada al 2025

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El cap de Govern, Xavier Espot, ha recollit aquest dissabte al vespre a Malta el  testimoniatge dels Jocs dels Petits Estats d’Europa (JPEE) que acrediten que  Andorra serà la pròxima seu que acollirà el 2025 aquest esdeveniment. Durant la  cerimònia de clausura dels Jocs, celebrats a aquest arxipèlag del mediterrani,  Espot ha recollit la bandera dels JPEE a mans del Ministre d’Esports de Malta, Clifton Grima. 

Espot ha destacat que és un honor per Andorra recollir el relleu d’aquests jocs “perquè són un clar exemple d’esforç per impulsar els valors de l’olimpisme,  especialment entre els més joves, amb la implicació ciutadana, i per destacar el  paper també rellevant dels petits estats d’Europa”. El cap de Govern ha indicat, a  més, que comença “el compte enrere” per acollir l’esdeveniment al país, que tindrà  com a objectiu ressaltar els valors educatius, l’exemplaritat i la responsabilitat social d’Andorra.  

 

Finalment, Espot ha recordat que Andorra serà la tercera vegada que acollirà uns  Jocs dels Petits Estats d’Europa, després de fer-ho amb gran èxit i implicació de  tota la ciutadania el 1991 i el 2005, “ja fa anys que ens coordinem per celebrar els  jocs al nostre país el 2025 de la millor manera possible i estic segur que Andorra  sabrà organitzar uns molt bons jocs i que la població sencera s’hi implicarà”. 

Durant aquest dissabte, el cap de Govern i el secretari d’Estat d’Esports, Alain  Cabanes, han assistit a les darreres competicions, al matí han presenciat l’or de la  Vicky Jiménez i al migdia han seguit les darreres proves d’atletisme, on Nahuel  Carabaña i Duna Viñals han aconseguit medalla de plata i Dayane Huerta de  bronze. 

 

A nivell esportiu, la delegació andorrana ha aconseguit durant aquests jocs  celebrats a Malta un total de 21 podis, dels quals 5 han estat medalles d’or.  Cabanes ha destacat del medaller la paritat i el pes de la representació femenina  en aquest. A més, ha assegurat que “aquest resultat ens anima, veiem una  progressió positiva respecte a Montenegro i cal tenir en compte que és una  delegació jove, que té una gran projecció per als pròxims jocs”. 

Precisament, la delegació d’enguany ha comptat amb un total de 66 esportistes, 40  més que en la darrera edició dels Jocs de Montenegro. Els esportistes andorrans  han participat en les disciplines de natació, atletisme, tenis taula, tenis, tir, rugbi i bàsquet. La cerimònia de clausura ha comptat amb la presència de tots els països  participants en els jocs: Xipre, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Mònaco,  Montenegro, San Marino i Andorra.