Andorra Recerca + Innovació impulsa un repte tecnològic per afrontar meteorologies extremes

Avatar photo

El repte andorrà "té l'objectiu de connectar innovadors locals i internacionals per tal de trobar noves solucions a reptes derivats del canvi climàtic"

Andorra Recerca + Innovació (AR+I), agència governamental dedicada a elaborar estudis i investigacions, ha impulsat un repte internacional per trobar solucions tecnològiques innovadores per afrontar fenòmens meteorològics extrems a zones de muntanya.

El repte s’ha presentat en col·laboració amb el clúster PLANETech de l’Institut d’Innovació d’Israel i l’aliança Mountain Partnership de les Nacions Unides, explica AR+I en un comunicat.

L’objectiu és desenvolupar tecnologies que ajudin a preveure, gestionar i reduir l’impacte d’incendis forestals, inundacions, tempestes, temperatures extremes, i altres fenòmens que es preveu que cada vegada siguin més freqüents i de més intensitat “per acció del canvi climàtic i que tenen greus conseqüències ambientals, econòmiques i socials”.

El guanyador obtindrà 50.000 dòlars per fer una prova pilot al Principat i es donarà a conèixer el 20 de setembre, durant la jornada PLANETech City.

El repte andorrà “té l’objectiu de connectar innovadors locals i internacionals per tal de trobar noves solucions a reptes derivats del canvi climàtic”.

‘LIVING LAB’

La iniciativa s’emmarca en “les accions de l’estratègia d’innovació i emprenedoria per enfortir els mecanismes i processos d’aquest àmbit oberts al país, alhora que es potencia Andorra com un ‘living lab’ d’innovació internacional per treballar amb start-ups locals i d’arreu del món, i obtenir solucions a reptes locals i globals”, ha manifestat el secretari d’estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert.

El concurs també és “una fórmula de connexió entre possibles desenvolupadors i usuaris” tant del país com a nivell internacional, destaca l’agència pública, que explica que els participants poden ser empreses emergents, innovadors en fases inicials de desenvolupament, tant de l’àmbit acadèmic com emprenedors establerts, a més de companyies consolidades que tinguin tecnologies que es poden orientar a aquest àmbit d’aplicació.

Del repte en “sortiran projectes basats en noves tecnologies Climatech que permetin reduir els riscos i augmentar la resiliència en situacions meteorològiques extremes que es puguin donar tant a Andorra com a qualsevol altra zona muntanyenca”, ha manifestat el director d’AR+I, Marc Pons.

INSCRIPCIONS

El termini d’inscripcions s’ha obert aquest mateix dilluns a través del web https://www.planettech.org/extreme-weather , i les empreses andorranes interessades hauran d’enviar un correu electrònic a [email protected]

El 23 de juny s’anunciaran tres finalistes, que tindran unes setmanes de formació a càrrec dels experts de PLANETech i d’AR+I per “avaluar detalladament l’impacte de les propostes presentades”.

MOUNTAIN PARTNERSHIP I PLANETECH

El repte també s’impulsa amb Mountain Partnership de les Nacions Unides, una aliança de governs i entitats que treballen de manera coordinada per impulsar un desenvolupament més sostenible a zones de muntanya.

La iniciativa que s’impulsa des d’Andorra s’emmarca així en els esdeveniments programats per a l’any internacional de la sostenibilitat de les muntanyes que impulsa les Nacions Unides.

PLANETech és una comunitat d’innovació que neix fruit de la sinergia entre l’Institut d’Innovació d’Israel i el Consensus Business Group, un fons d’inversió creat el 2003 al Regne Unit i que pretén promoure el desenvolupament de projectes i start-ups que presenten serveis o productes útils en el camp del canvi climàtic a llarg termini, segons informa AR+I.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona signa el primer acord per la salut mental laboral

Notícia següent

Es desconvoca la vaga indefinida d’escombraries a Girona

Notícies relacionades