Andorra proposarà un acord a Espanya sobre el retorn de desocupats

Avatar photo

Així ho ha avançat el cap de govern, Xavier Espot, en unes declaracions a la premsa aquest dijous

El Govern d’Andorra “té la intenció” de presentar a Espanya abans d’aquest estiu una proposta d’acord en relació amb els ciutadans espanyols que tornen al país després de perdre la feina al Principat.

Així ho ha avançat el cap de govern, Xavier Espot, en unes declaracions a la premsa aquest dijous després de comparèixer al Consell General -Parlament- per presentar l’estat de les negociacions de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea.

Tal com ha detallat Espot, el Govern andorrà està tancant els detalls tècnics de la proposta i la presentarà a les autoritats espanyoles pròximament, quan es fixi la data per a unes reunions que s’han demanat prèviament.

“Crec que és una reivindicació legítima”, ha manifestat el cap de govern andorrà en relació amb les peticions d’Espanya sobre el fet que el sistema de prestació per atur andorrà no sigui contributiu i estigui vinculat a la residència.

Espot ha dit que entén que aquest sistema “pot deixar desemparada, en situacions concretes” gent amb una vinculació al Principat i que quan perden la feina tornen al seu país d’origen.

Un cop presentada la posició andorrana, les mesures s’hauran de negociar de manera bilateral, ha recordat Espot.

NEGOCIACIÓ D’ESPECIFICITATS

Ha explicat que arribar a un acord respecte a aquesta problemàtica “pot aplanar el terreny o ajudar que Espanya tingui una posició molt més propensa a defensar determinades especificitats d’Andorra” en l’àmbit de l’Acord d’Associació amb la UE.

Ha dit que una d’aquestes especificitats i aspectes a negociar que també ha generat debat en la comissió legislativa de política exterior és la lliure circulació de persones.

En aquest sentit, Espot ha manifestat que els interessos d’Andorra són l’Acord d’Associació i “el manteniment d’algunes especificitats absolutament necessàries per poder garantir aquest creixement econòmic i aquest enfortiment de la cohesió social en el futur”, com pot ser el control en qüestions de política migratòria.

Una altra qüestió que el cap de govern s’ha compromès a continuar demanant i defensant és que “la idiosincràsia del nostre país aconsella la participació de representants dels grups parlamentaris dins la delegació negociadora”.

Ha defensat que aquesta qüestió “pot ajudar a reforçar la posició negociadora d’Andorra i pot ajudar a teixir més consensos”, que al seu torn facilitaria que l’acord que surti sigui confirmat per la ciutadania.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Greu incendi en unes neveres en un pis de Barcelona

Notícia següent

Barcelona impulsa la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat

Notícies relacionades