Andorra preveu l’entrada de 49.700 vehicles pel pont del Pilar

Les autoritats recomanen limitar l'ús del vehicle privat a nivell intern

Andorra preveu que entrin al país 49.700 vehicles entre el 9 i el 12 d’octubre, ha informat el Govern en un comunicat per explicar el dispositiu especial de trànsit que s’ha preparat amb motiu del pont del Pilar.

Es calcula que aproximadament dos terços dels vehicles (66,4%) entrin per la frontera hispanoandorrana i que l’altre terç (33,6%) ho faci per la frontera amb França.

El dispositiu especial, coordinat pel Servei de la Policia, el Departament de Mobilitat i els Serveis de Circulació comunals –dels ajuntaments–, pretén “anticipar-se a les possibles retencions a la xarxa viària d’Andorra durant aquests dies de tanta afluència de vehicles”.

Es preveu que els dies “més forts” d’entrada de vehicles siguin dissabte 9 i dilluns 11, amb l’arribada de 9.000 vehicles cadascun d’ells per la frontera amb Espanya; a la frontera francesa, es preveu que sigui dissabte el dia amb més entrades, amb uns 5.000.

Coincidint amb la previsió de gran afluència d’entrada dissabte i dilluns des d’Espanya, s’obrirà un doble carril en direcció al centre del país a l’avinguda Francesc Cairat de Sant Julià de Lòria de 7.30 a 15.00 –aquest horari es podrà ampliar segons el trànsit–.

Quant a les sortides, s’estima que se n’aniran uns 10.000 vehicles dimarts 12 per la frontera espanyola, i “amb més intensitat a partir de mig matí”.

Es valorarà la possibilitat d’activar per a dimarts, a partir de les dades de trànsit de què es disposi, un doble carril en direcció a la frontera hispanoandorrana des del Pont de Madrid, a Andorra la Vella (Andorra).

El director adjunt de la Policia andorrana, Bruno Lasne, ha constatat la coordinació entre el cos andorrà i la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra.

Lasne també ha avançat que es farà un reforç policial, amb 150 agents diaris treballant per al dispositiu.

LIMITAR EL VEHICLE PRIVAT

Amb aquesta previsió, combinada amb “molts moviments de mobilitat a nivell intern dilluns” i amb l’inici de l’operació sortida dimarts, el director del Departament de Mobilitat, Jaume Bonell, ha destacat la importància de limitar l’ús del vehicle privat i de potenciar el transport públic i els desplaçaments a peu.

Així mateix, Bonell ha recomanat informar-se de l’estat del trànsit abans d’iniciar el trajecte quotidià a través de l’aplicació de mòbil o de la pàgina web de Mobilitat (www.mobilitat.ad).

El dispositiu de trànsit ha estat presentat pel director del Departament de Mobilitat, el director adjunt de la Policia i el cap del Servei de Circulació de Sant Julià de Lòria, Àlex Gil.