Andorra pren part de la Cimera sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El cap de Govern intervindrà en la taula prevista per a demà, que porta per títol “Unitat i solidaritat: reforçar el multilateralisme per cooperar donar suport, seguiment i revisió a l’agenda 2030”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La delegació andorrana encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, la ministra  d’Afers Exteriors, Imma Tor i l’ambaixadora a la Missió Permanent d’Andorra a les  Nacions Unides, Elisenda Vives, han participat en l’obertura de la Cimera dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), convocada pel president de  l’Assemblea General, Dennis Francis, que té la voluntat d’accelerar el progrés  d’implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible amb el compromís  política d’alt nivell de vertebrar accions transformadores de cara al 2030.  

El cap de Govern intervindrà en la taula prevista per a demà, que porta per títol “Unitat i solidaritat: reforçar el multilateralisme per cooperar donar suport, seguiment i revisió a l’agenda 2030”. L’objectiu de la Cimera d’alt nivell és adoptar una declaració política que inclourà els compromisos, reptes i una crida a l’acció urgent a totes les parts.  

Treball bilateral centrat en l’aproximació a Europa  

El cap de Govern centrarà el treball bilateral previst per a aquesta setmana en els  països de la UE, per tal d’explicar el procés d’aproximació a Europa i l’avançament de les negociacions per a l’Acord d’associació. Així, el cap de Govern, Xavier  Espot, s’ha reunit aquest dilluns a Nova York amb la primera ministra d’Islàndia, Katrin Jacobsdóttir.  

Durant la trobada, Espot ha fet el punt de situació de la negociació de l’Acord d’Associació amb la UE i ha expressat la voluntat de cloure un text durant els  mesos vinents. En aquest sentit, tenint en compte l’experiència d’Islàndia, en tant que país que fa part de l’Espai Econòmic Europeu, el cap de Govern i la primera  ministra han acordat impulsar un diàleg bilateral al voltant de la relació amb les institucions europees. També, en aquest sentit, Espot ha traslladat a la seva homòloga la voluntat de sol·licitar col·laboració amb el secretariat de l’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA) de cara al procés d’implementació de la  legislació europea.  

Ambdós mandataris han tractat l’actualitat política i econòmica dels dos països i han reiterat la importància de trobar-se en aquests multilaterals per compartir els  grans reptes com són el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible. 

Finalment, Espot ha convidat la seva homòloga a visitar oficialment Andorra. La jornada continuarà aquesta tarda amb la reunió del cap de Govern amb el president de l’Assemblea General, Dennis Francis, i les trobades bilaterals de la ministra.