Remodelació del Govern d’Andorra després de la renúncia de la ministra de Turisme

La renúncia de la ministra de Turisme d’Andorra, Verònica Canals, ha propiciat una remodelació del Consell de Ministres amb diversos ministeris afectats, tal com ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, aquest dijous en roda de premsa.

Canals, que renuncia per motius personals, ha assegurat que la decisió no ha estat fàcil i ha estat “llargament meditada”, i que es fa efectiva una vegada presentat el full de ruta per al sector turístic.

Espot, que ha agraït la tasca realitzada per la ministra sortint, ha informat que serà rellevada en el càrrec pel fins ara ministre d’Ordenació del Territori andorrà, Jordi Torres, qui mantindrà les competències sobre Telecomunicacions.

Serà l’actual ministre d’Assumptes Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, qui assumeixi la cartera que deixa vacant Torres i passarà a ser titular de les carteres d’Ordenació del Territori i Habitatge.

En aquest cas, Espot ha valorat que “té molt sentit” que aquestes dues àrees es gestionin conjuntament perquè cal donar un impuls significatiu a la construcció d’habitatge, i especialment de la destinada a lloguer social.

Prendrà el relleu en Assumptes Socials i Joventut Judith Pallarés, que fins ara liderava el Ministeri de Funció Pública i de Simplificació de l’Administració, i també assumirà l’àrea d’Igualtat.

Per cobrir la vacant al capdavant de la Funció Pública, s’incorporarà al Consell de Ministres qui va ser alcaldessa –cònsol major– d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, quan l’excap de Govern, Toni Martí, va abandonar el Comú per presentar-se per liderar l’Executiu nacional.

Espot ha agraït a tots ells la tasca realitzada i ha assegurat que són “grans professionals i servidors del país”.