Pere López repetirà com a candidat del PS a les eleccions generals

El líder socialdemòcrata era l'únic aspirant a encapçalar les llistes del partit

El President del Partit Socialdemòcrata d’Andorra, Pere López, tornarà a ser el cap de llista de la seva formació per les eleccions generals. La seva va ser l’única precandidatura presentada pel procés de primàries i només necessitava presentar els avals necessaris (un 10% dels militants i simpatitzants del partit) per formalitzar-se com a candidat definitiu.  López ha anunciat en roda de premsa juntament amb el secretari d’organització, Pere Baró, que havia aconseguit els avals necessaris i la comissió de candidatures els havia validat.

Aquest serà el tercer cop consecutiu que Pere López encapçala la candidatura socialdemòcrata a les llistes nacionals. Es va estrenar als comicis de 2015 a la candidatura de Junts, que aglutinava al PS i altres formacions i persones de centre-esquerra. El resultat va ser una tercera posició amb 23,5% dels vots i 3 consellers generals. A les eleccions de 2019 va tornar a repetir amb un resultat substancialment millor. Els socialdemòcrates van assolir la segona plaça amb més del 30% dels vots i 7 escons, que no van servir per evitar el govern de Demòcrates.

A l’última enquesta elaborada per Andorra Recerca i Innovació, el PS obté una intenció directa de vot més simpatia d’un 14,4%. En el cas particular de Pere López, gairebé la meitat dels enquestats afirmaven conèixer el candidat socialdemòcrata, que rebia una valoració mitjana de 5,9.