Marín exposa les principals línies del seu ministeri als representants sindicals dels treballadors públics

Es tracta d’una reunió de seguiment que la ministra ha volgut organitzar per tal d’actualitzar l’estat de les diferents qüestions de la seva cartera.

La ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, i la secretària d’Estat, Lara Vilamala, s’han reunit aquest dimarts amb els representats dels sindicats dels treballadors públics.

Es tracta d’una reunió de seguiment que la ministra ha volgut organitzar per tal d’actualitzar l’estat de les diferents qüestions de la seva cartera. Així, Marín ha exposat als presents el calendari previst per a la modificació de la Llei de la Funció Púbica, que ja està a tràmit parlamentari i actualment s’estan treballant les esmenes en el marc de la comissió legislativa.

D’altra banda, la titular d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana també els ha exposat els principals projectes relacionats amb la Funció Pública que s’estan tirant endavant. Entre ells, els més destacats són l’estudi de les graelles salarials –que va encomanar la seva antecessora en el càrrec, la ministra Judith Pallarés–, que ja s’ha acabat, l’estudi de la carrera professional, que anirà a càrrec de Josep Anton Bardina en col·laboració amb els caps d’àrea del ministeri i que busca definir la morfologia real de l’administració central, i la gestió de l’acompliment.

La ministra Marín va comprometre’s, quan va assumir el càrrec l’estiu passat, a reunir-se periòdicament amb els representants de tots els sindicats. En la trobada d’avui hi havia presents membres del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), el Sindicat de l’Ensenyament Públic d’Andorra (SEP), el Sindicat de Bombers d’Andorra (SIBA), l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), l’A118, el Sindicat de Funcionaris de Duana, el Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA), el Sindicat d’Institucions Penitenciàries (SIP), el Sindicat de Personal Penitenciari (SPP), el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) i el Sindicat de Comandaments del Cos de Policia (Sicop).