Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

El bosc de l’Andy, la nova ruta familiar a Andorra la Vella

Avatar photo

El bosc de l’Andy és la nova ruta familiar que ha preparat el Comú d’Andorra la Vella i que gira al voltant de la figura del tamarro, creant una història sobre la seva forma de vida i la seva tasca al bosc. Es tracta d’una iniciativa que busca apropar als infants a la natura d’una forma amena i divertida amb un circuit fàcil i integrat amb l’entorn.

La figura de l’Andy, el tamarro d’Andorra la Vella, es va crear l’any 2020 de la mà d’Andorra Turisme i Pere Moles, amb la col·laboració de tots els comuns. Aquest any, la corporació ha volgut anar un pas més enllà i desenvolupar tota una ruta que parteix d’aquest personatge que habita a les muntanyes i els boscs de la parròquia per cuidar-los i protegir-los. El bosc de l’Andy és, en definitiva, un circuit experiencial on els infants poden anar coneixent més al tamarro i també la seva feina, mentre gaudeixen de  la natura.

Presentació de la nova ruta ‘El bosc de l’Andy’ | FOTO: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Aquesta ruta va acompanyada d’un conte, que s’entregarà a l’oficina de  turisme d’Andorra la Vella a totes aquelles persones que acudeixin a buscar informació. D’aquesta manera, es podran anar identificant els  diferents elements que s’han situat al bosc i que van servint d’exemple per  a la història de l’Andy.

Pere Moles, que va tenir la idea inicial de la història,  ha destacat que el conte és ideal per conèixer millor l’Andy i els seus  amics, “que els anirem trobant al llarg del camí”. El cònsol menor, Miquel  Canturri, ha destacat que el tamarro és un punt amb molta activitat a la  parròquia. De fet, compta amb una mitjana diària de 200 visitants. Per  tant, es pretén donar-li un impuls i potenciar aquesta oferta familiar.

Presentació de la nova ruta ‘El bosc de l’Andy’ | FOTO: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Per poder fer accessible i segura la ruta per als infants s’ha comptat amb la  col·laboració del departament de Medi Ambient, que ha treballat en  l’entorn, sempre cuidant que l’impacte en la flora i la fauna sigui mínim.

Per aquest motiu, s’ha treballat amb materials que puguin garantir la seva  durabilitat, però que s’integrin amb la natura. El conseller de Patrimoni  Natural, Gerard Menardia, ha remarcat la importància d’haver-ho pogut  treballar amb material reciclat, provinent del bosc.

Presentació de la nova ruta ‘El bosc de l’Andy’ | FOTO: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

A més, per protegir els animals, s’ha cuidat que les instal·lacions no siguin  perilloses. Per exemple, les casetes dels ocells no estan obertes. És a dir,  que cap animal pot accedir a l’interior per tal de no afectar el seu hàbitat.  També s’han instal·lat dues passarel·les i s’han assegurat alguns punts  col·locant baranes.

La ruta d’El bosc de l’Andy comença des de la figura del tamarro, on s’ha  instal·lat una “porta del bosc”. El circuit, que té una forma circular, compta  amb 1,6 quilòmetres i 100 metres de desnivell positiu. És un recorregut  fàcil que es pot realitzar en 1 hora i 30 minuts, aproximadament, mentre  es va contant la història de l’Andy i la seva tasca al bosc.

Presentació de la nova ruta ‘El bosc de l’Andy’ | FOTO: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twelve − eleven =

Notícia anterior

Denuncien 2 patrons d’embarcacions a Platja d’Aro per utilitzar arts de pesca prohibits

Notícia següent

La Seu d’Urgell inicia dilluns els assajos del Ball Cerdà

Notícies relacionades