Andorra limita les taules de Nadal a casa a deu persones

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

A Andorra, els àpats de Nadal que es facin dins de les cases hauran de ser com a màxim de deu persones i els majors de sis anys s’hauran de fer un test d’antígens.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat aquest divendres que per aquestes festes s’endureixen les mesures contra l’expansió del coronavirus i ha recordat que la col·laboració de la ciutadania és imprescindible davant el previsible augment de contagis amb l’arribada de la nova variant òmicron. Entraran en vigor el 22 de desembre.

Les reunions a restaurants ja estaven limitades a sis persones a l’interior o deu a l’exterior,des que es van aprovar les últimes restriccions a començament de mes. Els comensals s’hauran de quedar a la seva taula i no interactuar amb altres taules. Per accedir als restaurants, cal presentar el certificat covid i l’horari de tancament es manté a la una de la matinada.

L’executiu andorrà també ha demanat que s’evitin les celebracions d’empreses o agrupacions innecessàries.

Cap d’Any

Excepcionalment, la nit del 31 de desembre, els restaurants podran obrir fins a les tres de la matinada i s’admeten les taules fins a deu persones dins. La condició és que els clients majors de 6 anys hauran de presentar un test d’antígens fet en un termini màxim de 12 hores abans, a més del certificat covid.

No es podran fer balls ni activitats que facilitin la interacció entre persones de diferents taules.