Andorra la Vella unirà el passeig del Riu i l’avinguda Santa Coloma amb un nou parc

Un nou parc que ocuparà prop de 3.000 metres quadrats

Aquesta setmana es licitaran les obres del nou equipament, al qual es podrà accedir des de l’avinguda Santa Coloma i des del tartan del passeig del riu. En els darrers anys la parròquia haurà ampliat un 30% la superfície verda  de lleure amb equipaments públics.

L’avinguda Santa Coloma, a l’altura del número 93, tindrà a partir d’aquest estiu un nou parc de prop de 3.000 metres quadrats. L’equipament, al límit d’Andorra la Vella i Santa Coloma, es dirà ‘Santa Coloma Parc’ perquè s’hi podrà accedir tant des de l’avinguda Santa Coloma com des del passeig del riu. El parc quedarà integrat a la zona del tartan al llarg d’uns 50 metres lineals, ben a prop dels camps de futbol de la Borda Mateu. D’aquesta manera es facilitarà que els corredors i vianants tinguin un parc totalment obert i integrat al passeig habilitat com a zona de repòs.

El ‘Santa Coloma Parc’ oferirà una zona àmplia d’espai verds, una àrea arbrada i espais de joc per als infants i joves. Aquesta darrera inclourà un espai per poder practicar parkour i una tirolina, com a resposta a una demanda del Consell d’infants d’Andorra la Vella. També tindrà una zona de lavabos.

El projecte, que avui han exposat en roda de premsa els cònsols major i menor, Conxita Marsol i David Astrié, completarà el circuit de parcs verds entre el Parc Central d’Andorra la Vella i el de la Serradora a Santa Coloma. Aquesta setmana sortiran els treballs a concurs públic, amb l’objectiu que el nou parc sigui una realitat aquest estiu.

El projecte posa en relleu l’esforç del Comú per fer d’Andorra la Vella una parròquia sostenible i per a les persones amb accions que fomenten els hàbits saludables, espais de lleure, més zones verdes i espais per al passeig. En aquest sentit, cal esmentar que un cop realitzat el nou parc, Andorra la Vella haurà ampliat en els darrers anys gairebé un 30% la superfície verda i de lleure amb equipaments públics.