Andorra la Vella incorporarà 800 places d’aparcament en els propers anys

L'objectiu es pacificar el trànsit del centre de la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Andorra La Vella aposta per pacificar el trànsit al centre, la qual cosa requereix habilitar nous espais d’aparcament més perifèrics. En total, la cònsol considera cabdals 550 places que es crearan a l’estadi Comunal i 300 que s’habilitaran l’any vinent a Santa Coloma. D’aquesta manera, es descongestionarà el nucli urbà i es millorarà la qualitat de vida i l’atractiu turístic.

La iniciativa forma part de la voluntat de crear pàrquings dissuasius a l’entrada de la parròquia. “On ara hi ha el camp verd hi haurà l’aparcament i el camp verd estarà a sobre d’aquest aparcament, que tindrà 4 metres i mig d’alçada perquè hi puguin entrar els autobusos, ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella. “Entenem que un aparcament allà, consolidat, de 550 places, afavoreix la política del comú, que vol fer aquests aparcaments dissuasius a l’entrada de la parròquia”, ha afegit Conxita Marsol.

Pel que fa a les 300 places previstes a Santa Coloma, formaran un aparcament amb preus atractius i comunicades amb el centre a través de llançados. L’objectiu és fer que hi hagi menys vehicles de residents aparcats a les zones més cèntriques, i també que els turistes no hagin d’entrar amb el vehicle al nucli urbà.