Andorra la Vella reforça línies del Bus comunal

El Comú passa a pagar 712.821 euros anuals pel servei de Bus comunal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Comú d’Andorra la Vella destina 88.000 euros anuals per al reforç de les línies del Bus comunal de Ciutat de Valls i La Margineda que és efectiu des de principi de maig. El Consell de Comú ha aprovat aquesta tarda una addenda del contracte amb la concessionària del servei per cobrir l’increment dels viatges (des del mes passat la línia de Ciutat de Valls passa cada 15 minuts entre les 8 i les 19 h; i a la de La Margineda s’han reforçat les freqüències a primera hora del matí), per la qual cosa passa a pagar 712.821 euros anuals pel servei de Bus comunal. Aquest projecte té pràcticament cost zero per als usuaris amb l’objectiu de facilitar la mobilitat sostenible.

D’altra banda, el Consell de Comú d’avui també ha donat llum verd a l’addenda del contracte amb la concessionària del servei de recollida d’escombraries per afegir el projecte de la recollida porta a porta que des de fa mesos s’ha implantat al Cedre amb la intenció de facilitar el reciclatge. Amb l’addenda, el Comú passa a destinar 18.720 euros més a l’any per la retirada del rebuig i 15.264 euros més per la del vidre, els envasos lleugers i el paper cartró.

Una altra de les qüestions que s’han aprovat avui al Consell de Comú és l’Ordinació reguladora del procediment sancionador de les infraccions previstes en l’Ordinació que regula el servei d’estacionament i l’Ordinació de convivència ciutadana.

Entre altres, aquest nou text, que té per objectiu adaptar les ordinacions ja existents a les diferents modificacions legislatives dels darrers temps, fixa un període de 8 dies hàbils per presentar al·legacions, i d’un mes per fer el pagament de la multa un cop s’hagi notificat la resolució de la sanció. En cas que passat aquest mes no s’hagi fet efectiu l’import, el Comú procedirà a la via executiva i s’aplicarà un 20% de recàrrec. Pel que fa a les notificacions de les sancions, s’amplien les modalitats: a la notificació presencial a través dels manadors s’afegeixen les electròniques i per telèfon.