Andorra la Vella presenta una guia per organitzar esdeveniments esportius de manera més sostenible

El manual s’ha exposat a les federacions, clubs i entitats esportives coincidint amb la celebració del Dia internacional del Medi Ambient

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Comú d’Andorra la Vella, coincidint amb la celebració del Dia mundial  del Medi ambient, ha presentat aquesta tarda als clubs, federacions i  entitats esportives de la parròquia L’esport sostenible. Guia per a un  esport més responsable i amb propòsit, una eina per fomentar  l’organització d’esdeveniments sostenibles, assolir els Objectius de  Desenvolupament Sostenible (ODS) i generar una cultura verda entre les  entitats. 

El document té per objectiu promoure i ajudar a les entitats a organitzar  activitats que suposin un model més eficient i generin el mínim impacte.  Així doncs, per exemple, dona consells útils per generar menys plàstic quan es desenvolupa un esdeveniment, eines per conèixer l’impacte  ambiental tenen les activitats que s’organitzen i consells per fer un ús correcte dels recursos hídrics. També fa un extens recull de la normativa  vigent a Andorra que, en l’àmbit esport, estan encaminades per assolir el  repte dels ODS, com la Llei de l’esport i la Llei d’economia circular. 

 

En aquest sentit, el cònsol major, David Astrié, ha animat els clubs i les federacions a aplicar aquests consells verds i s’ha mostrat convençut que “l’esport és un gran vector” per assolir els Objectius de Desenvolupament  Sostenible.

La guia, que es pot descarregar a  www.andorralavella.ad/esports/publicacions.documents, se suma als  seminaris de formació per fer esdeveniments sostenibles que va  organitzar el Comú amb la col·laboració de l’empresa Win and green el setembre passat. A les jornades van assistir una vintena d’entitats  esportives.