Andorra ja compta amb una extensió de l’Instituto Cervantes

Avatar photo

S'ha inaugurat l’exposició ’50 anys de complicitats imaginàries’

Ros i De Basterrechea descobreixen la placa de l’Institut Cervantes en la façana de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, acompanyats de representants de les institucions andorranes. Foto: EP

L’Instituto Cervantes ha obert un espai a Andorra que conforma una extensió de la seu de Toulouse (França), com a pas previ a disposar de seu pròpia, de manera que la institució ja té presència en 46 països.

Ho ha dit el seu director a la ciutat francesa, Juan Pedro de Basterrechea en la inauguració del centre aquest dimecres, a la qual també ha assistit la ministra andorrana d’Afers exteriors, Maria Ubach; la d’Educació, Ester Vilarrubla; i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a més del secretari d’Estat d’Assumptes Europeus, Landry Riba.

L’Institut Cervantes estarà dins de les instal·lacions de l’Ambaixada d’Espanya al Principat d’Andorra, i serà gestionat pel personal d’aquesta, ha explicat l’ambaixador, Ángel Ros.

Tant Ros com de Basterrechea han destacat que les seves principals funcions seran la certificació lingüística i la promoció de la cultura espanyola.

De Basterrechea ha explicat que ja estan treballant “amb moltíssim entusiasme” en la programació cultural, alhora que s’està fent un esforç de comunicació en relació amb els exàmens per a obtenir el Diploma d’Español com a Llengua Estrangera (DELE).

En aquest punt, el director de l’Institut Cervantes de Tolosa ha detallat que l’any passat es van inscriure 20 candidats, i per al curs actual ja hi ha prop d’un centenar.

PROMOCIÓ CULTURAL
Per a celebrar l’arribada de l’Institut Cervantes a Andorra –fins ara s’havia celebrat algun acte de manera extraoficial– s’ha destapat una placa amb el logotip de la institució en la façana de l’ambaixada i s’ha inaugurat l’exposició ’50 anys de complicitats imaginàries’.

La mostra, que es podrà veure fins a finals de març, recull 45 obres gràfiques d’artistes espanyols de renom –entre els quals Tàpias, Miró, Fontcuberta, Chillida, Dalí, Guinovart i Plensa– fetes en els últims 50 anys.

Segons el cocomisario de la mostra, Luis Torrens, es tracta d’una exposició itinerant que ensenya l’adaptació i tecnificació dels artistes i compta amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB).

També es crearà un punt a la biblioteca universitària de Sant Julià de Lòria, en el qual es trobaran documents d’interès per als usuaris andorrans, i tindrà un reflex a la biblioteca de l’Institut Cervantes de Tolosa, en la qual es trobaran documents d’Andorra, de manera que tots podran “enriquir-se”, ha defensat de Basterrechea.

En l’acte d’inauguració també eren presents la síndica general d’Andorra, Roser Suñé, i la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, així com l’ambaixador de França a Andorra, Jean Claude Tribolet, entre altres personalitats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Va amb una navalla-targeta a un acte de la Guàrdia Civil a Barcelona

Notícia següent

Es graven mantenint relacions sexuals i ara li fa xantatge a l’Hospitalet

Notícies relacionades