Andorra iniciarà la campanya de vacunació contra la grip estacional el 18 d’octubre

El Principat disposa de 9.000 dosis per administrar als col·lectius de risc

Andorra iniciarà la campanya de vacunació anual contra la grip estacional el pròxim dia 18 d’octubre a Andorra, segons ha informat el Govern mitjançant un comunicat.

L’objectiu de la campanya és “disminuir la morbimortalitat en els grups de risc”, com els més grans de 65 anys, els usuaris de les residències sociosanitàries o institucionalitzades, i persones amb malalties que poden empitjorar a causa de la grip, entre els quals s’inclouen les persones que han requerit ingrés hospitalari per la covid-19.

També es consideren de risc les dones embarassades, les que poden transmetre la malaltia a persones d’alt risc, treballadors de serveis comunitaris essencials, interns i treballadors del centre penitenciari i les persones amb una exposició laboral directa amb aus domèstiques o salvatges i porcs.

Enguany s’han adquirit 9.000 dosis; l’any passat es van administrar un total de 8.601 dosis, més de la meitat als més grans de 65 anys.

Justament aquest col·lectiu ha de demanar hora al centre d’atenció primària i se’ls administrarà la vacuna de la grip sense necessitat de portar prescripció, mentre que la resta de persones de risc haurà de demanar la recepta al seu metge referent

Per als grups d’alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip, la vacuna és gratuïta.

RESIDÈNCIES I HOSPITALS

Als interns de les residències o hospitals, la vacuna se’ls administrarà al mateix centre, i les autoritats sanitàries organitzaran una operativa específica per vacunar els treballadors de serveis comunitaris essencials.

Les persones que no formen part de cap col·lectiu de risc també es poden vacunar contra la grip estacional contactant amb el metge i adquirint el vaccí a la farmàcia.

El Ministeri de Salut indica que la vacuna de la grip es pot rebre “sense respectar cap interval de temps respecte a l’administració de la vacuna contra la covid-19”.