Andorra impulsa el cicloturisme

A través d’una estratègia conjunta entre els professionals especialitzats del sector

Un total de sis persones, en concret ex ciclistes professionals, de competicions de triatló, un tour  operador portuguès i en general, persones procedents d´esports relacionats amb el món de la bicicleta  han participat aquesta setmana en un viatge de familiarització (FAM trip) per impulsar el turisme  cicloturista al nostre país.  

Durant tres dies han realitzat diferents rutes de ciclisme de carretera per conèixer de primera mà els  ports de muntanya d´Andorra, descoberta del Bike Park de Vallnord-Pal Arinsal i del seu entorn en  bicicleta de muntanya i també trobades amb professionals andorrans que treballen en la promoció  del cicloturisme. De fet, un dels actes més destacables és el col·loqui que es va celebrar ahir al vespre  i que va aplegar una trentena de persones que treballen en empreses del país especialitzades i  certificades amb el distintiu cicloturista.  

L´objectiu era debatre entre els professionals del sector els nous reptes de futur del turisme de  bicicleta. La presentació va anar a càrrec de Xisco Lliteras, organitzador de diferents proves  esportives entre elles la Mallorca 312 i l´exciclista professional Joseba Beloki.  

En aquest sentit, l´intercanvi d´experiències entre els diferents agents implicats en la promoció del  turisme cicloturista ha de permetre traçar una estratègia conjunta i establir les bases per tal d’atraure  aquest tipus de turisme esportiu a Andorra.  

Entre les accions més destacables per aquest any s´inclou la participació a la Sea Otter Europe de  Girona a finals del mes de setembre.